Tesla Motors | Steve Wozniak | IT Osobnosti

Steve Wozniak se ostře pustil do Tesly a Muska. Prý je to celé nafouknutá bublina

Steve Wozniak si nikdy nebral servítky, a když se mu něco nelíbilo, dal to hlasitě najevo. Aktuálně by se měli mít na pozoru především Elon Musk a Tesla Motors, spoluzakladatel Applu se do nich totiž zostra pustil na švédské konferenci Nordic Business Forum ve Stockholmu.

Wozniak patřil k velkým fanouškům Tesly a v garáži má hned dva vozy z Muskovy automobilky, nicméně na konferenci konstatoval, že je Tesla nadhodnocená a konkurence je už mnohem dál – třeba Audi nebo BMW.

Svérázný inženýr kritizoval zejména autonomní režim jízdy, který Musk sliboval celé roky. Když se však Tesla rozešla s izraelským MobilEye, který vyvíjí kamery pro počítačové vidění a tedy i vozy zítřka, a začala konstruovat vlastní řešení, vše se zpomalilo.

Slibovaný autonomní režim jízdy je tak podle Wozniaka stále v plenkách a v praxi není příliš použitelný, autopilota totiž zmate úplně všechno včetně dopravního kužele na vozovce nebo třeba nepříliš ideálního počasí (třeba déšť).

Ostatně i proto je autopilot oficiálně ve stádiu betaverze a na vlastní riziko, čímž se Tesla pokouší zbavit jakékoliv zodpovědnosti.

Steve Wozniak vlastní dva vylepšené vozy Tesla Model S:

Diskuze (48) Další článek: Plošinu nepotřeboval! Falcon 9 od SpaceX přistál rovnou do oceánu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,