Steering Wheel Piffy – levně s hmatovou odezvou

Nebaví vás ovládat herní simulátory (např. Need For Speed či Monster Truck Madness) pomocí klávesnice a myši? Myslíte si, že kvalitní joystick nebo volant stojí nehorázné peníze? Chyba. Produkt Steering Wheel Piffy vám pro oddech u počítače dokonale postačí.
Tento článek vyšel v časopise Computer 21/00, který vyšel 9. listopadu 2000

Libor Kříž: Nebaví vás ovládat herní simulátory (např. Need For Speed či Monster Truck Madness) pomocí klávesnice a myši? Myslíte si, že kvalitní joystick nebo volant stojí nehorázné peníze? Chyba. Produkt Steering Wheel Piffy vám pro oddech u počítače dokonale postačí.

Zvládnete ostrou jízdu?

Herní zařízení tvoří tři části: volant, pedály a panel s řadicí pákou a ruční brzdou. Součástí dodávky je samozřejmě zdroj a potřebná kabeláž. Celá sestava se ukotví ke stolu pomocí přísavek.

„Pifík“ může na první pohled působit dojmem těžkotonážního herního ovladače. Není tomu tak. Stručně jej lze charakterizovat jako 100% plast. Volant samotný velmi dobře padne do rukou. Mechanicky lze nastavit výšku volantu a jeho sklon. Tato vlastnost je sice výborná, ovšem není dostatečná. Pohnout s volantem tak, aby vám opravdu „seděl“, mnohdy nelze.

Kvalitní je zpětná odezva. Netvoří se samozřejmě podle stylu jízdy, ale podle zvuků, které produkuje samotná hra. Řadicí páka spolu s ruční brzdou vám bude jistě dobrým pomocníkem při ostré jízdě s nastaveným ručním řazením. Čtyři tlačítka, která jsou na volantu, lze samostatně nastavit a využít k pohodlnějšímu ovládání vozu.

Nejezděte po koberci

Poslední částí ovladače jsou pedály. Jsou dostatečně velké a vzdálenost mezi nimi je stejná jako v opravdovém automobilu. Jednu výhradu ovšem mám. Úplnému sešlápnutí „na podlahu“ nebrání žádná vůle, takže šlapete pouze vzduch.

Wheel Piffy připojíte pohodlně k hernímu portu a po restartu systému ho stačí nakalibrovat a začít hrát. Za investované peníze získáte dobrý herní ovladač. Výrobcům bych ale doporučil použití těžšího materiálu. Proč? Přísavky, které jsou i na panelu s pedály, vám na koberci nepomohou.

Plusy a minusy
+ hmatová odezva
+ dostatečně dlouhá kabeláž
+ cena
- malý odpor pedálů
- otočení volantu pouze o 180°
- nestabilita ukotvení
herní ovladač Steering Wheel Piffy
Zdroj: Lintec, Liberec
Telefon: (048) 24 29 84 9
Cena: 1 622 Kč vč. DPH
Parametry: volant, pedály, řadicí páka, ruční brzda, otočení volantu do stran o 90°, 4 tlačítka na volantu, zpětná odezva, (v × š × h) 260 × 280 × 310 mm, váha 1,2 kg

Právě vyšlo
nové číslo
časopisu Computer.

Váš názor Další článek: JVC GR-DVL107 - Technické parametry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,