Startujeme herní server Doupě

2. září 1999
Computer 17/99 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Computer Press se vydává na pole počítačové zábavy a 2. září 1999 otevírá herní server jménem DOUPĚ. Jako v příjemném pelíšku by se na něm měli cítit všichni ti, jimž se počítačové hry staly společníky na jejich cestě životem.
David Hanousek: Na českou internetovou scénu přichází další z aktivit firmy Computer Press: Doupě – časopis pro všechny počítačové hráče.

Mezi počítačovým lidem už se v současnosti najde velmi málo lidí, které by alespoň některá počítačová hra nějak neoslovila. Není divu – neustále rostoucí grafické, zvukové a výpočetní možnosti dnešních počítačů umožňují vývojářům her předvádět kouzla dosud nevídaná. Virtuální světy zobrazované našimi monitory jsou každým rokem dokonalejší, a protože většina z nás občas ráda unikne z reality někam, kde je to příjemnější, jednodušší nebo prostě jen zábavnější, průmysl počítačových her roste, až se tají dech.

Doupě bude přinášet fundované recenze počítačových her, návody, záplaty, cheaty, demoverze, recenze herního hardwaru a mnoho dalších zajímavých věcí, v neposlední řadě aktuální zpravodajství z herního světa. Zejména pro méně zkušené hráče jsme připravili obsáhlou sérii článků, která je uvede do tajů a zákoutí tohoto fascinujícího odvětví lidské zábavy. Dozvědí se zde, co to vlastně jsou počítačové hry, na jaké žánry se dělí a jak si pro hraní co nejlépe nakonfigurovat počítač. Každému pak může přijít vhod slovníček frekventovaných pojmů, které se v herní branži používají.

Doupě se chce (na rozdíl od mnoha podobných tištěných i internetových periodik) profilovat jako časopis pro inteligentní a duševně vyspělé čtenáře. Nebude své čtenáře častovat pubertálními výlevy a samolibými tirádami – jsme si dobře vědomi, že hodně hráčů u nás již dospělo do pokročilejšího věku a chybí jim časopis, který by nebyl „od -náctiletých pro -náctileté“. Objektivní a přehledné informace poskytované zábavnou formou a snaha o co nejlepší servis, to jsou hesla, kterými se bude Doupě řídit.

Přijďte se podívat a napište nám, jak se vám Doupě líbí. Jsme teprve na začátku a odezva čtenářů je pro nás velmi důležitá. Věřím, že pokud vám počítačové hry nejsou zcela cizí, najdete pro sebe na Doupěti něco užitečného nebo zajímavého. Těším se na setkání s vámi na našich stránkách.

Pro začátek jsme ve spolupráci s firmou JRC připravili soutěž se zajímavými cenami. Získat můžete hru Jagged Alliance 2 a pět knih plných cheatů ke hrám.

David Hanousek, šéfredaktor serveru Doupě

Diskuze (2) Další článek: Computer 17/99

Témata článku: , , , , , , ,