Stahujte iTunes 10 a vyzkoušejte sociální hudební síť Ping

Multimediální program iTunes 10 už je k dispozici ke stažení pro všechny uživatele Mac OS X a Windows. Aplikace přichází společně s novou generací přehrávačů iPod a Apple TV. Nabízí pronájem televizních seriálů a filmů v HD rozlišení, streamování multimédií přes AirPlay a v neposlední řadě přináší novou hudební sociální síť Ping. Tu sám šéf Applu Steve Jobs pojmenoval něco jako kombinaci Facebooku a Twitteru se zaměřením na hudbu.

V praxi se tedy v novém iTunes nebo na iPhonu a iPodu touch přihlásíte ke svému iTunes účtu a můžete si nastavit Ping profil. Následně je možné sledovat některé interprety, komentovat jejich příspěvky, monitorovat koncerty a aktivně se účastnit. Pokud si pak na iTunes Store koupíte nějaký obsah, vaši kamarádi to okamžitě vidí a mohou si daný obsah v ukázkách přehrát a případně také koupit. Ping je přímou součástí iTunes Store, naleznete ho tedy v levé nabídce a také v klasické horní liště se sekcemi obchodu. Sociální síť prozatím není dostupná majitelům českých iTunes účtů.

ping_05.png ping_06.png
Na Pingu prozatím příliš interpretů nenaleznete, jejich počet ale určitě poroste. Služba by mohla být zajímavá pro zahraniční uživatele s iTunes Store, v česku je kvůli absenci nakupování prozatím spíše nevyužitelná.
giftcard_01.jpg giftcard_02.jpg
Na iTunes Store můžete nakupovat také z České republiky. Stačí si založit americký nebo britský účet a využít například tzv. gift cards, tedy přednabitých kuponů.

Desátá verze iTunes také trochu změnila vzhled. Ikonky pro ovládání hlavního okna jsou nyní ve vertikální poloze a také barevné kombinace ovládacích prvků jsou jinak. Po mnoha letech se změnilo tradiční logo s notou a diskem CD. Právě z kompaktního disku si Steve Jobs dělal legraci a upozornil na to, že iTunes Store v prodejích hudby jednoznačně prodej klasických CD poráží.

itunes_logoold.jpg itunes_logo.png
Klasické logo s kompaktním diskem a notou nahradilo logo nové.
itunes_cely.png itunes_ui.png
iTunes 10 má trochu pozměněný vzhled. Ovládací prvky okna nyní naleznete položené na výšku a odlišná je také trochu grafika.

Kompletní seznam změn v iTunes 10 naleznete na oficiálních stránkách. Program zde můžete přímo stahovat a aktualizace je dostupná také přes Software Update.

Diskuze (36) Další článek: BenQ nReader R100: desetipalcový tablet s výdrží až 12 hodin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,