Programování | Web

Stack Overflow, Bible všech vývojářů, má nová pravidla slušného chování

Nebýt Stack Overflow, po světě dnes chodí méně vývojářů, IT expertů, designérů a dalších kutilů všeho druhu, už dávno by se totiž psychicky zhroutili a hromadně skočili do Vltavy.

Katalog komunitních rad snad na všechny otázky technického rázu se v posledních letech rozrostl do takové míry a Google jej indexuje tak dobře, že zde najdete odpověď prakticky na jakýkoliv kodérský dotaz, anebo klidně i návod, jak provést třeba v Photoshopu nějaký úkon.

f787ad6a-d54a-4397-a4c4-53c41ae4b3cf
Typický dotaz na Stack Overflow. Tento se týká streamování multimédií pomocí HTML5.

Nyní web přišel s novým kodexem chování, který má upravit chování jednotlivých členů. Komunita je dnes totiž tak obrovská, že se především méně zkušení uživatelé ptají stále na to samé. Web na to pamatuje a takové otázky jsou označené jako duplicitní, anebo rovnou uzavřené, přesto však často expertům selžou nervy a nováčka pošlou do horoucích pekel.

Provozovatel to chce napravit, a tak kodex upravuje, jak se mají členové chovat. Součástí jsou i příklady. Namísto úsečného: „Tohle bys vygooglil za pět sekund,“ mají být experti tolerantní a hlavně věcní a slušně napsat základní faktickou odpověď a odkázat na Google, kde lze vyhledat spoustu dalších návodů.

55e36821-a352-4f7f-b5f9-ffe1a659ebb0
Příklady zdvořilého chování podle nového kodexu Stack Overflow

Stejně tak si mají všichni odpustit posměšky na špatnou angličtinu jakožto univerzální jazyk Stack Overflow, anebo další nadávky týkající se třeba toho, že správce editoval otázku, anebo ji označil jako zmíněný duplikát, na který už před lety kdosi jiný odpověděl.

Stack Overflow v každém případě zůstává univerzální studnicí moudra, která tak trochu vyšachovala ze hry běžné manuály a knihy s tipy. Najdete zde řešení prakticky všech zapeklitých situací ve všech myslitelných programovacích jazycích a na všech platformách. Také rady na to, jak provést všechny pokročilé úpravy ve Windows, Linuxu, Mac OS a tak dále.

Diskuze (10) Další článek: Zotac ukázal nové minipočítače řady CI nano s pasivním chlazením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,