Software | Windows 10 | Střih videa

Stačí vybrat osobu a Fotky ve Windows 10 automaticky sestříhají video, kde bude hrát hlavní roli

Microsoft zapracoval na své aplikaci Fotografie pro Windows 10 a vylepšil jejich jednoduchou střižnu videa. Nově podle blogu Windows nabízí funkci „Zvolit hvězdu,“ pomocí které bude automat sledovat ve videích a fotografiích konkrétní osobu a při střihu ji preferovat.

Když tedy ve Fotkách otevřete některé z alb, můžete z nich po klepnutí na Upravit v časové ose ručně až poloautomaticky sestavit vlastní video. Nicméně pokud naopak klepnete na Sledovat (viz galerie výše), najdete vedle přehrávače aktuální podoby klipu tlačítko Automaticky remixovat, které do hry zapojí robota.

Po každém klepnutí robot vybere jiný set fotografií a případně i videosouborů a přehraje krátký klip s různým ozvučením i barevným stylem.

Nově pod tlačítkem k vytvoření remixu najdete sekci Zvolit hvězdu s miniaturami nalezených osob (u nově nahraných fotografií do adresářů s fotkami se objeví až za pár minut, než je program řádně analyzuje).

Stačí na některou z miniatur klepnout a robot nyní bude brát na zřetel, kterou osobu má při výběru preferovat a opravdu se z ní pokusí udělat hvězdu večera. Čím více rozpoznaných portrétů v albu bude, tím bude klip kvalitnější.

Nutno podotknout, že rozpoznávač osob má své limity a zatím nedosahuje kvalit jako třeba Fotky Google, nicméně pokud už nějaké najde, výsledek stojí za to.

Diskuze (16) Další článek: Umělá inteligence se pustila do luštění Voynichova rukopisu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,