Samsung | SSD | CES 2020

SSD, ve kterém data odemknete prstem. Samsung T7 Touch je externí disk se čtečkou otisků prstů

Samsung se na CESu pochlubil několika novinkami a jednou z nich je i nový typ externího SSD, který má integrovanou technologii pro zvýšení zabezpečení uložených dat. Samsung T7 Touch vypadá na první pohled jako běžný externí disk, který je vyvedený v úhledné hliníkové konstrukci. Na přední straně se ale nachází čtvercový senzor pro otisky prstu.

Právě pomocí tohoto biometrického zabezpečení můžete rychle a jednoduše šifrovat svá data tak, že se k nim nikdo jiný bez vašeho prstu nedostane. Šifrování je řešeno hardwarově a využívá se AES 256-bit.

SSD je dostupné v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB, přičemž k připojení k počítači či jiným zařízením se používá rozhraní USB-C s propustností až 10 Gb/s. Má to svůj důvod – SSD je totiž poměrně výkonné a nabízí rychlost přenosu dat až 1 050 MB/s. Pro případ zpětné kompatibility můžete použít i adaptér na USB-A, ale je nutné počítat s omezením rychlosti.

Rozměry T7 Touch jsou 8,5 × 5,7 × 0,8 cm a hmotnost činí 58 g. V prodeji se objeví 21. ledna v černém a stříbrném provedení, nejmenší 500GB verze vyjde na 130 dolarů (asi 3 600 korun) a největší 2TB kousek pak na 400 dolarů (přibližně 11 tisíc korun). Samsung na tyto disky poskytuje tříletou záruku.

Diskuze (4) Další článek: Windows 11? Koncept napovídá, jak by mohly vypadat Windows 10 v budoucnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,