SPT Telecom: Znamení dobré vůle nebo chytristika?

Včera jsem zveřejnili tiskovou zprávu sdružení poskytovatelů připojení, ve které oznamují, že SPT Telecom souhlasil s jednáním ohledně Internetu 99 a usedne za stůl 1. března.
Včera jsem zveřejnili tiskovou zprávu sdružení poskytovatelů připojení, ve které oznamují, že SPT Telecom souhlasil s jednáním ohledně Internetu 99 a usedne za stůl 1. března.

Boris Bělousov ve zprávě říká "K jednání, která se mají uskutečnit dne 1.3. 1999 čeští poskytovatelé předložili SPT Telecom a.s. program s 5 body, a očekávají návrhy řešení ze strany SPT Telecom a.s. bezprostředně během schůzky nebo s maximálním odkladem 48 hodin.". Podle mne je více než jisté, že SPT Telecom se bude snažit být maximálně vstřícný v sebou daných mezích. Lze tedy očekávat, že tyto návrhy nebudou ve lhůtě dodány, nebo přesněji místo nich budou poskytnuta náhradní řešení, pouze dočasně řešící situaci. Rozhodně je ale sympatické, že obrat od "nevíme, co vůbec chcete" k "nevíme, co vůbec chcete, ale pojďte o tom jednat" byl rychlý a spíše než reálné sankce přispěla hrozba těchto sankcí. Sice lze dlouho diskutovat o tom, jestli je blokování IOL tou správnou cestou a Živě nehodlá trápit čtenáře z IOL jejich zablokováním, nicméně v kombinaci tyto kroky přispěly k rychlejšímu jednání.

Opět slovy Bělousova: "Pokud se českým poskytovatelům Internetu nepodaří dosáhnout konstruktivního jednání v relativně krátkém čase, budou poskytovatelé nuceni přistoupit k dříve oznámeným krokům." Doufejme, že pojem relativně krátký čas bude u jednání zavčasu definován, aby bylo jasné plnění cílů a stanoveny jasné důsledky jednání.

Celý proces budeme pochopitelně dále sledovat a doufáme, že čeští poskytovatelé budou nadále zastupovat hlavně zájmy svých zákazníků, kteří se dočkají tarifu Internet 99 v aspoň nějaké podobě, zatím nemají nic.

Diskuze (6) Další článek: CNET kupuje WinFiles

Témata článku: , , , , , , , ,