Mobilní aplikace | Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify vám pomůže najít písničky, i když neznáte jejich názvy. Vyhledá je podle textů

Mobilní aplikace hudební služby Spotify přichází s novou funkcí – umožní vyhledávat písničky pomocí textů. Na rozdíl od Shazamu a Asistenta Google nehledá skladby podle zvuku, ale na základě slov zadaných uživatelem. Novinku oznámila na Twitteru vývojářka Lina Wanga.

Nová funkce přichází v poslední verzi aplikace pro operační systémy Android a iOS, která by již měla být dostupná v oficiálních repozitářích. Spotify na základě zadaných slov nabídne seznam písniček s odpovídajícím textem, což oceníte především při hledání songů, které vám „znějí v hlavě“.

Hledání podle slov

Populární programy pro rozpoznávání písniček, jako jsou Shazam, SoundHound či Asistent Google, umí poznat právě hrající skladbu. Proti tomu Spotify využijete v okamžiku, kdy si vybavujete jen úryvek textu, který stačí zadat do vyhledávání.

Funkce je jednoduchá a přímočará – stačí slova hledané písně zadat do vyhledávacího řádku a aplikace zobrazí skladby, které se shodují. K tomu, abyste našli kýženou písničku, tak většinou stačí zadat jen několik slov z jejího refrénu.

Nutno podotknout, že vyhledávání písniček podle textu, které údajně funguje i v desktopové verzi Spotify, není úplnou novinkou. Víceméně stejnou funkci nabízí již od roku 2018 Apple Music v rámci iOS 12.

Server Android Police hlásí, že nová funkce je k dispozici v aplikaci pro Android verze 8.5.78.909, nicméně není jisté, zda ji Spotify neaktivuje na straně serveru. Chcete-li ji vyzkoušet, aktualizujte přes Obchod Play či App Store aplikaci na poslední dostupnou verzi.

Diskuze (9) Další článek: Kampaň Epicu má první efekt. Google více otevře Android pro obchody třetích stran

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,