Hudba, filmy, seriály | Spotify | Předplatné

Spotify testuje velmi levné předplatné Plus. Obsahuje reklamy, ale i prémiové funkce

Spotify nabízí poměrně širokou nabídku verzí předplatného, většina uživatelů ale stále neplatí. Služba proto chystá novou, velmi levnou variantu Plus. Ta ponechá reklamy, nabídne ale některé prémiové funkce.

S účtem zdarma získáte na Spotify přístup ke kompletní hudební nabídce, používání služby ale není ani zdaleka tak komfortní jako u placené verze. Nelze si totiž, až na vybrané automaticky generované playlisty, vybrat konkrétní píseň ke spuštění. Dále je limitován počet skladeb, které můžete přeskočit, a nefunguje ani offline režim na telefonu.

b589d4bb-9e45-4543-8b38-d01799fe8965eb7d241b-f37a-469f-9c19-6c16cf4c017f 
Spotify testuje nové předplatné. Jistá zatím není ani cena (Zdroj: The Verge)

Nový plán Plus přichází s nabídkou na půli cesty – zachovává reklamy, umožní ale právě přeskočit skladby i vybrat konkrétní píseň k přehrání. Spotify jej prozatím testuje na náhodně vybraných uživatelích a jistý si není ani s cenou – začíná již na 0,99 dolaru, což je přibližně 22 korun. Firma se tak snaží zjistit, jaká cena je zajímavá a přinese kýžený výsledek, tedy další platícího uživatele.

Počet předplatitelů se sice daří zvyšovat, stále je ale velké množství lidí, kteří si službu neplatí a využívají pouze verzi zdarma, s reklamami. Prozatím není jasné, kolik bude ve finále předplatné stát a zda se rozšíří mezi více uživatelů.

Spotify nabízí speciální předplatné pro dva, jmenuje se Premium Duo:

Zdroj: The Verge

Diskuze (33) Další článek: Mimozemšťané by mohli komunikovat prostřednictvím světla hvězd

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,