Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify ruší jedno z omezení. Knihovny mohou být neomezeně velké

Nejpopulárnější hudební službě trvalo jen šest let, než vyslyšela přání fanoušků a nafoukla jejich osobní knihovny. Doposud si mohli uložit jen 10 000 oblíbených písniček a alb, nově nejsou knihovny svázané žádným limitem. Nejnáročnější posluchači by tak teoreticky mohli do svých sbírek uložit všech 50 milionů skladeb, které Spotify obsahuje.

Ostatní limity se ale nemění. Playlistům zůstalo omezení na 10 000 položek a stejný počet skladeb lze stáhnout do mobilů či počítačů k offline poslechu. Neomezená knihovna se mezi uživatele rozšiřuje postupně, takže ještě stále můžete narazit na tuhle hlášku:

 

Epic collection my friend. There's no more room in Your Library. To save more, you'll need to remove some songs or album

 

Spotify momentálně působí na 79 trzích a má 286 milionů aktivních posluchačů, z toho 130 milionů si platí prémiový tarif a 163 milionů pak využívá omezenou verzi s reklamou. Švédská služba v uplynulém čtvrtletí utržila 1,8 miliardy eur a skončila v provozní ztrátě 17 milionů. Z předplatného měla hrubý zisk 481 milionů, ale na bezplatných tarifech tratila 9 milionů. Do celkového účetního mínusu pak firmu dostaly náklady na výzkum a vývoj, marketing a administrativu.

Do černých čísel se Spotify během 14leté historie dostalo jen třikrát. Několikamiliardové ztráty kryli investoři a půjčky. Ty budou Švédové potřebovat i nadále. Minulý týden podepsali smlouvu s podcastovou hvězdou Joem Roganem, kterému za exkluzivní práva na jeho show údajně zaplatí přes 100 milionů dolarů.

via TechCrunch

Diskuze (4) Další článek: Na české nesmysly na Facebooku bude nově oficiálně dohlížet Demagog.cz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,