Spotify HiFi se blíží, zájemci o lepší kvalitu zvuku si ale připlatí

Spotify HiFi se blíží, zájemci o lepší kvalitu zvuku si ale připlatí

Letos v únoru Spotify oznámilo, že chystá novou prémiovou službu – Spotify HiFi. Nejpopulárnější streamovací hudební služba tak chce povýšit a nabídnout vyšší kvalitu pro náročné – má jít o bezztrátové streamování v CD kvalitě. 

Spotify tak dotahuje další hudební on-line služby, jako jsou Tidal, Qobuz, Deezer a Amazon, které už bezztrátové streamování hudby nabízí. Spotify Hi-Fi má být kompatibilní s funkcí  Spotify Connect, který umožňuje přímé streamování hudby například na AV receiverech, některých soundbarech a nebo multiroom reproduktorech.

Na Redditu se objevilo video s první ukázkou nové funkce, takže je jasné, že by se měla spustit v nejbližší době. Nicméně zde jsou dva háčky.

První je kvalita. Spotify mluví o CD kvalitě, nicméně například Tidal už nějakou dobu nabízí „Hi-Res“ kvalitu, podrobně Amazon Music HD, či Qobuz. Druhým háčkem je – Spotify Hi-Fi nemá být pro každého, kdo už aktuálně Spotify platí. Má jít o přidanou (add-on) službu, kterou si zájemce o vyšší kvalitu zvuku bude platit navíc (částka zatím ale není známa). Například Apple Music přitom má bezztrátový streaming hudby součástí základního předplatného. 

Zdroj:  WhatHIFI

Určitě si přečtěte

Články odjinud