YouTube Music | Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify chce být jako YouTube Music. Chystá podporu hudebních videí v mobilní aplikaci

Boj mezi hudebními streamovacími službami neutichá a všechny se předhání v novinkách. Spotify teď testuje funkci, kterou je výjimečné právě YouTube Music – možnost si přepnout na hudební videoklipy při přehrávání skladeb.

Spotify se od svého počátku zaměřuje na streamování hudby svým uživatelům, postupně ale rozšiřuje své pole působnosti. Velkou část služby teď tvoří například i podcasty, které značně propaguje – mají vlastní sekci v knihovně a také na dalších místech v aplikaci. Nově zřejmě chystá další integraci – přehrávání hudebních klipů. Novinku objevila Jane Manchun Wong, která se specializuje na odhalování chystaných novinek v aplikacích.

Fungování přitom vypadá jednoduše – při přehrávání skladby se objeví v horní části tři záložky – Canvas, Album Art a právě nové Video. První dvě už přitom Spotify využívá. Canvas je krátké několikasekundové video, které jede na pozadí ve smyčce u vybraných písniček. Album art je pak dostupný všude jinde. Integrace hudebních klipů by ale mohla zaujmout ty, kteří je pravidelně sledují, hlavně na Youtube.

To je ostatně hlavní výsada Youtube Music, které tyto záložky má již poměrně dlouhou dobu. Zde je možné přepínat mezi hudbou (zobrazením obrázku alba) a videem zcela plynule a aplikace i najde konkrétní umístění v hudebním klipu tak, aby píseň přímo navazovala jen s minimálním přerušením.

Spotify prozatím nic oficiálně neoznámilo a i v rámci objevené sekce v aplikaci pouze uvádí, že zkoumá možnosti, co by zde mohlo být. Doplnění o klipy ale vypadá na logickou expanzi pro tuto hudební službu.

Nevíte, jakou hudební službu si vybrat? Podívejte se na náš aktualizovaný velký přehled:

Diskuze (5) Další článek: Imunita vůči COVID-19 může „vyprchat“ jen 2 až 3 měsíce po infekci, naznačuje čínská studie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,