Společnosti IBM a Motorola se dohodly na spolupráci

Společnosti IBM a Motorola se dohodly na spolupráci jejich cílem je dodávat operátorům řešení bezdrátových datových služeb pro zákazníky z řad podniků na celém světě.
Společnosti IBM a Motorola oznámily svůj záměr společně pracovat na vývoji širokých platforem, které budou základem pro „hlasové a datové jádro“. To podnikům umožní přístup k bezdrátovým aplikacím a službám a jejich další vývoj. Tímto společným postupem se snaží uspokojit rostoucí poptávku po spojení dat a aplikací v bezdrátových zařízeních.

Provozovatelé by mohli tuto nabídku využívat například pro zaměstnance s mobilními telefony. Ti by mohli mít přístup k elektronické poště, burzovním zprávám, dennímu zpravodajství a firemním zdrojům v reálném čase. Kombinací uživatelské technologie Motorola, která umožňuje rozpoznat jednotlivá zařízení s technologií Middleware IBM vznikne systém vhodný k poskytování optimálních bezdrátových datových služeb pro podniky na celém světě.

Generální ředitelka skupiny Osobních sítí (Personal Networks) společnosti Motorola, Janiece Webb, řekla: „Společně jsme schopni nabídnout širokou základnu informačních technologií z oblasti systémové integrace. To potřebují operátoři, aby mohli uspět v současném náročném světě podnikání. Zkušenosti z vývoje aplikací a konstrukce mobilních zařízení společnosti Motorola pak v kombinaci s platformou elektronického podnikání Aspira™ umožní jejich bezproblémové vzájemné propojení tak, aby z nich měli užitek jak provozovatelé tak zákazníci z řad podnikové sféry.“

Generální ředitel divize Pervasive Computing společnosti IBM, Mark Bregman, řekl: „Bezdrátové aplikace elektronického podnikání pro širokou škálu mobilních zařízení představují pro operátory fantastickou možnost, jak získat nový zdroj příjmů v oblasti bezdrátových služeb. Spolupráce s Motorolou nám umožní uvést na trh rychleji produkty, které provozovatelé potřebují k uspokojení požadavků svých účastníků z řad podniků. To znamená přístup k informacím a službám, který je doslova možný kdykoli a kdekoli.“

Vzniká středisko společných řešení, které vytvoří pružný rámec na základě technologií obou společností. K těmto technologiím patří server Aspira™ Mobile Internet Exchange (MIX™) Feature Server, VoxML™ a brána WAP (bezdrátový aplikační protokol) společnosti Motorola a software společnosti IBM, jako např. Websphere Everyplace Suite, a dále její systémy a služby. Počáteční rámec, který bude využívat stávající produkty, by měl být hotov ve druhé polovině letošního roku. Tento vztah vychází ze stávající spolupráce společností IBM a Motorola, která těží ze silné pozice skupiny Integrated Electronic Systems Sector (IESS) společnosti Motorola a know-how společnosti IBM v oblasti systémů a služeb.

Váš názor Další článek: SWS umí nejen Microsoft

Témata článku: , , , , , , , , ,