Společnost S3 plánuje nový MP3 hardware

9. května 2000
Všemi deseti SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Společnost S3, která vlastní Diamond Multimedia a tím pádem MP3man RIO, chystá do budoucna několik novinek.
Společnost S3 se již delší dobu chystala přijít s návrhem dalších plánů vývoje MP3 hardware. Tento týden S3 oficiálně oznámil svoje plány s formátem MP3. Máme se opravdu na co těšit: V brzké době se můžeme dočkat nových MP3 přehrávačů, MP3 přehrávače do auta a k domácímu hi-fi zařízení. S3 má s digitální hudbou a hardware velké zkušenosti. To také tato společnost dokázala na posledním modelu RIO 500, který se opravdu vydařil. S3 sází právě na svoje zkušenosti a chce je také uplatnit v chystaných novinkách. Co vlastně S3 chystá konkrétně?

Rio Audio
Nově chystané modely budou s lepším vybavením a softwarem včetně větší podpory audio digitálních formátů. S3 také chystá větší propojitelnost s domácími audio zařízeními. Standardem již bude plná podpora systémů PC a MAC. S3 chce rovněž implantovat svoji technologii RIO Audio do jiných hudebních zařízení a vytvořit si tak vlastní rozšířenou výrobní síť, která by RIO zaručovala ještě větší popularitu.
Home a Car Audio
Po nástupu MP3manů (obdoba walkmanů) se také pomalu začal rozšiřovat trh s MP3 hardware do auta a domácích zařízení, která jsou také hojně používána. Nedostatek takovýchto přehrávačů odstraní chystaný přehrávač RIO s označením RIO Receiver, který bude plně spolupracovat s PC, Internetem a domácím hi-fi, takže si pomocí tohoto zařízení budete moci v podstatě přehrávat veškeré hudební formáty (od Audio CD, až po MP3, LA, WMA atd.). Další nové zařízení od S3, které přijde na trh, bude Rio Jukebox. Pro svoji činnost bude potřebovat PC a bude umět také přehrávat CDROM disky s nahrávkami MP3. Dále stojí za zmínku, že veškerý MP3 hardware bude podporovat USB připojení k PC, což je podstatně rychlejší oproti původnímu LPT.
Rodinné přenosné MP3 přehrávače
Poslední novinkou, kterou S3 chystá, je další třída přehrávačů tzv. Family Audio Players, což jsou MP3many 3. chystané generace. S3 se pomocí těchto přehrávačů snaží integrovat hudbu v digitální podobě do normálního života. Chystané přehrávač budou především velice malých rozměrů s velkými kapacitami, což je pro leckteré uživatele velice dobrým znamením. Tuto novou sérii přehrávačů rozjede chystané RIO 600, které si své příznivce přiláká především svým intuitivním a futuristickým designem. Podle vyjádření S3 tyto přehrávače zřejmě nebudou podporovat ochrannou technologii SDMI, se kterou jsou v poslední době menší problémy. Jsou určeny především pro lidi, takže cena bude také nízká.
Diskuze (1) Další článek: Všemi deseti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,