Soud s Microsoftem: už nuda, nebo klid před bouří?

Třetí týden se jen zkoumala a křížově vyslýchala firma Apple tak dlouho, že to už zavánělo zdržováním procesu. Ale proč ne, když někdo hovoří o softwarových sabotážích?
Třetí týden soudního procesu s firmou Microsoft se odehrával ve zkoumání nároků firmy Apple a nic zvláštního nepřinesl. Svá stanoviska přinesl šéfinženýr firmy už minulý pátek, a celý týden probíhal v poměrně nezajímavém a nepřínosném zkoumání. Vyšetřující soudce už poměrně hlasitě vyjádřil pocity, že právníci Microsoftu soudní proces zdržují a právní tým firmy pokáral.

Zástupci firmy Apple se snažili vykreslit firmu jako "softwarového sabotéra", jako vývojáře, který strká do svých programů "háčky" poškozující programy od firem jiných - a podobně se vyjádřily, resp. zřejmě teprve v procesu vyjádří firmy další. Nic z toho zřejmě nebude možné přímo dokázat - k tomu by musel svědčit programátor Microsoftu, že toto tvořil a na přímý příkaz svých nadřízených, a to je vysoce nepravděpodobné. Nicméně, stejně jako u jiných činů může soudce uvěřit deseti nepřímým důkazům stejně jako jednomu přímému.

Proces pokračuje příští týden, ale řada svědků se příliš netenčí; za obě strany jich má před stolici předstoupit bezmála ještě dvacet, takže to vypadá, že se bude jednat až do vánoc. Doufejme aspoň, že tento týden byl klidem před bouří a že se v následujících jednáních zase setkáme s překvapivými dokumenty a svědectvími.

Váš názor Další článek: Kamenná softwarová firma otevírá brány 3D světa

Témata článku: , , , , , , , , , ,