Soubory: WebGen – chcete vlastní prezentační stránky?

Dnes poprvé budou softwarové novinky zcela free. Nové CZDC++, oblíbený Speedfan, maličký jFolder, klasický Netscape, bezpečný WinSCP, kompaktní X Codec a český WebGen. To vše zdarma.

Tento týden byl nezvykle bohatý na nejrůznější freewarové novinky. Proto jsou nedělní soubory vůbec poprvé složeny ze sedmi volně dostupných prográmků, což potěší zejména všechny ty, kterým se termín shareware příliš nezamlouvá. Začneme jednou z nových verzí Direct Connectu, konkrétně alternativní CZDC++ 0.4032A nabízející kromě funkcí z původní verze i něco navíc od autora. V posledním vydání přibyly některé oblíbené funkce ze StrongDC++, rozšířily se rovněž funkce pro OP hubů. Našince ale více než nové verze v současnosti spíše zajímá konec kanálu CZPRO.

Domovská stránka: http://www.czdcplusplus.tk/
Velikost: 704 kB
Cena: zdarma

Zdá se vám, že je váš větráček na procesoru příliš hlučný nebo že málo chladí? SpeedFan 4.15 je prográmek, pomocí něhož si za chodu počítače můžete rychlost otáček měnit. Hlučnému větráčku můžete ubrat, horkému přidat. Mezi další výhody patří měření teploty, můžete si také nastavit regulaci otáček v závislosti na teplotě procesoru. Navíc je SpeedFan kompatibilní s Motherboard Monitor 5. Bohužel ale nespolupracuje se všemi chipsety. A především pozor na to, abyste si neztišili větráček tak, že s ním ztichne na věky i celý počítač.

Domovská stránka: http://www.almico.com/
Velikost: 1,39 MB
Cena: zdarma

jFolder 1.102 je naším novým rekordmanem v nejmenší velikosti instalátoru. Program, který dokáže jednoduše přiřadit jednotlivým složkám vlastní ikonu pro rychlou identifikaci, zabírá před instalací necelých 22 kB. Určený je však pouze pro operační systémy Windows XP a Windows 2000.

Domovská stránka: http://www.sinnercomputing.com/
Velikost: 21,9 kB
Cena: zdarma

V nabídce nedělních novinek ani tento týden nesmí chybět alespoň jedna softwarová legenda. Tou je dnes Netscape 7.2, populární internetový prohlížeč s přednostmi lehkého uživatelského rozhraní a možnostmi detailního nastavení. V poslední době už byl sice překonán Mozillou a Operou, přesto zůstává kvalitním softwarovým nástrojem. Je potřeba upozornit, že instalátor je sice menší než 300 kB, samotná instalace však probíhá z internetu a z pevného disku si vezme přibližně 14 MB.

Domovská stránka: http://www.netscape.com/
Velikost: 288 kB
Cena: zdarma

Pro vyznavače bezpečné práce se soubory v síti je určen jim jistě dobře známý WinSCP 3.6.7. Jedná se o Secure Copy Protocol klienta používajícího SSH neboli Secure SHell. Jeho hlavním účelem je především bezpečné kopírování souborů mezi lokálním a vzdáleným počítačem a další operace se soubory. Program též umožňuje logování veškerých činností.

Domovská stránka: winscp.sourceforge.net
Velikost: 1,34 MB
Cena: zdarma

Velikosti kodekových balíků neustále rostou. Mega pack K-Lite kodeků už se blíží hranici 20 MB. Proto možná leckomu může přijít vhod kompaktní X Codec Pack 1.70.108, soubor nejdůležitějších kodeků pro bezproblémové přehrávání většiny filmů, který je zajímavý právě především svojí malou velikostí.

Domovská stránka: http://www.free-codecs.com/
Velikost: 1,88 MB
Cena: zdarma

A na závěr nabídka z české provenience. WebGen.cz 602.251 je aplikace pro generování HTML potřebného k chodu služeb a systémů jako je elektronický katalog, e-obchod, prezentační stránky, redakční systém nebo například weblog. Pokud si tedy rozumíte s tvorbou webových stránek, můžete WebGen zkusit. A to je pro dnešek vše. Freeware zdar.

Domovská stránka: http://www.webgen.cz/
Velikost: 12,66 MB
Cena: zdarma

Všechny soubory lze stáhnout z našeho archivu.

Článek vznikl ve spolupráci se serverem Pegasoft.cz.

Diskuze (7) Další článek: Intel Pentium 4 Extreme Edition 3,46 GHz s FSB 1066 MHz oficiálně

Témata článku: , , , , , , , , ,