Soubory: Vyzkoušejte zdarma nové ICQ 5!

ICQ 5 ve své beta verzi si můžete vyzkoušet zdarma i vy. Kromě toho na vás čeká ladící utilita od společnosti NVIDIA, komprimační program 7-Zip, nová verze CloneCD a jeho kolegy CloneDrive, aktualizace AVG Free nebo nový build ACDSee v7.0!

ICQ 5 Beta v2235

Související odkazy

Slovník
antivirus
banner
beta
čip
čipová sada
dekomprese
DVD
emulace
free
freeware
image
komprimace
lite
mirror
patch
server
utilita
virtuální

Po delší době je zde nová verze velice oblíbeného „kecátka“ ICQ, tentokrát již ve verzi ICQ 5 Beta v2235, což naznačuje, že jde o verzi Lite pro rok 2005 (a jak to tak vypadá, s verzí Pro se už pravděpodobně nepočítá). Čekají vás tedy nové funkce (Push2Talk, nové skiny, nové smajlíky a další novinky) a reklamní bannery (patch z ICQ 4 Lite ale funguje i zde). A pozor – vypadá to, že beta verze bude nějakým způsobem časově omezena, takže až vám přestane fungovat, bude již zřejmě na světě ostrá verze, což ovšem zjistíte pravidelným čtením našeho seriálu Soubory.

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://www.icq.com
Velikost souboru: 4,53 MB
Operační systém: 95/98/NT/2000/XP
Cena softwaru: zdarma

nTune 2005

Společnost NVIDIA vyrábějící především čipy pro základní desky a grafické karty vydala novou verzi své NVIDIA Systém Utility, nyní ovšem pod názvem nTune 2005. Pokud jste tedy vlastníky základní desky s čipovou sadou NFORCE, popř. grafické karty s čipem NVIDIA, můžete využít této utility ke komplexnímu ladění a přetaktování „za chodu“ počítače.

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://www.nvidia.com
Velikost souboru: 10,91 MB
Operační systém: 98/2000/XP
Cena softwaru: zdarma

7-Zip v4.13 Beta

Celá léta kralovalo ARJ, poté přišel pokus jménem JAR, aby jej nahradil stále více prosazovaný RAR (tehdy ovšem pomalý). Na pozadí ovšem byl ovšem vždy tiše na výsluní nevalný formát ZIP. A právě na jeho „tradici“ pravděpodobně chtějí navázat tvůrci free komprimačního programu 7-Zip v4.13 Beta, ovšem kompresní poměr je často lepší než u konkurence, proto rozhodně stojí za vyzkoušení. Mimochodem, program zvládá také dekompresi běžně dostupných formátů (RAR, ZIP apod.).

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://www.7-zip.org
Velikost souboru: 987 kB
Operační systém: 98/NT/2000/XP
Cena softwaru: zdarma

CloneCD v5.0.4.5

Další program potěší zejména notorické vypalovače záložních kopií CD a DVD. Na světě je nová verze CloneCD v5.0.4.5, která kromě minule přidaných novinek (SafeDisc 3…) navíc přináší podporu jednovrstvých DVD disků s „extrémní kapacitou“ 4,85 GB. Jako vždy jde o zkušební verzi na 21 dní.

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://www.slysoft.com
Velikost souboru: 2,2 MB
Operační systém: 95/98/NT/2000/XP
Cena softwaru: 39 USD

Virtual CloneDrive v5.0.1.3

Každý vypalovací program poslední dobou v sobě zahrnuje utilitu na emulaci virtuálních CD/DVD mechanik, kdy „vkládáte“ disky pomocí načtení image souborů celých disků (tedy něco podobného jako Daemon Tools). Výrobce CloneCD ovšem program Virtual CloneDrive v5.0.1.3 dodává zvlášť, a to dokonce v podobě freeware, takže je zdarma pro všechny, kteří chtějí virtuálně emulovat disky z již hotových image souborů nejen z programu CloneCD.

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://www.slysoft.com
Velikost souboru: 1 MB
Operační systém: 95/98/NT/2000/XP
Cena softwaru: zdarma

AVG Free Edition v7.296

Na světě je nová předvánoční edice bezplatného antiviru AVG Free Edition v7.296, jejíž první verzi jsme vám jako první přinesli v lokálním mirroru. Původně jsme chtěli zařadit jen aktualizační balíček, ale ten zabíral přes 6 MB, a tak jsme si řekli, že vyjdeme vstříc i potencionálně novým uživatelům AVG tím, že uvedeme celou novější verzi, která má něco málo přes 10 MB a to až takový rozdíl není…

Tato verze je opět zdarma pouze pro domácí použití, je poskytována bez přímé technické podpory (FAQ lze nalézt ZDE), je dostupná pouze v anglické lokalizaci, její funkčnost je omezena na "základní nastavení" placené verze (tedy bez pokročilých voleb) a nejvýznamnějším omezením tohoto "free" řešení je omezený počet serverových farem pro stahování aktualizací (jsou zde tedy limity pro počet současně stahujících klientů).

Lokální mirror vám přinášíme s vědomím firmy GRISOFT. Věnujte prosím pozornost licenčnímu ujednání. Krátký návod naleznete ZDE v podobě anglické referenční příručky ve formátu PDF!

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://free.grisoft.com
Velikost souboru: 9,68 MB
Operační systém: 95/98/NT/2000/XP
Cena softwaru: zdarma (pro domácí použití)

ACDSee v7.0 (build 61)

Nakonec je zde pro vás nová zkušební verze „nejen“ prohlížeče obrázků ACDSee v7.0 (build 61). Seznam změn naleznete ZDE.

> stažení souboru z našeho archívu <
Domovská stránka: http://www.acdsee.com
Velikost souboru: 14,86 MB
Operační systém: 95/98/NT/2000/XP
Cena softwaru: 39,99 USD (akční cena do konce roku)

Všechny soubory lze stáhnout z našeho archívu.

Diskuze (44) Další článek: Prostor vzduchem - bezdrátová sluchátka Pioneer SE-DIR800C

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,