Soubory: SpeedFan – zatočte s větráčkem

Blíží se konec víkendu a s ním přichází další výběr softwarových zajímavostí. Z každého dne jsme pro vás připravili jeden program nebo utilitu. Dnešní menu je opravdu pestré. RSS čtečka, opensource KaZaA nebo třeba soubor skinů do Windows. Určitě si vyberete.

Líbí se vám KaZaA? A co takhle verze Lite Plus 1.0 jako opensource projekt? Běží na podobných principech jako KaZaA Media Desktop. Funguje přes síť Fast Track, kterou využívá původní KaZaA nebo Grokster a soubory vyhledává v Gnutella2. Pokud vás nezajímá multimediální obsah sítě, ale spíše čtivo, pak můžete zkusit třeba RssReader 1.0.88.0. RssReader dokáže přečíst soubory XML s RSS obsahem. V dnešní době se tento systém využívá především ve spojitosti s aktuálním stahováním novinek z určitého webu.

A teď z jiného soudku. Minule jsme si představili antivirový prográmek Stinger. Avast! Virus Cleaner je jeho protějškem z dílny AVG. Stejně jako Stinger dokáže odstranit vybrané viry z počítače, zejména nejrozšířenější infekce a to při velikosti nižší než 400 kB. Nezapomněli jsme také na ladiče Windows. Nejzajímavější pro ně bude bezpochyby nová verze WindowsBlinds 4.3 představující soubor skinů, s kterými se dají v grafickém prostředím operačního systému provádět nejrůznější vizuální experimenty. Kdo si rozumí s MSIE a Google, uvítá nový Google Toolbar. Malá utilita se po instalaci integruje do prohlížeče, ve kterém pak v samostatné liště umožňuje například pohodlnější vyhledávání nebo blokování pop up oken. Na závěr microsoftího bloku pak přidáváme nový Windows Messenger 6.0.4074.0, známý internetový komunikační program ze systému Windows, ve kterém můžete chatovat, posílat zprávy, soubory a URL nebo třeba hrát hry.

Na závěr utility pro počítačové železo. Radost mohou mít majitelé grafických karet s chipsetem ATi. Přichází nové ATITool 0.0.20 umožňující již tradiční změny frekvence jádra i pamětí. Stabilitu chodu a výkon pak lze okamžitě porovnat s integrovaným 3D demem. A to nejlepší nakonec. Zdá se vám, že je váš větráček na procesoru příliš hlučný nebo že málo chladí? SpeedFan 4.12 je prográmek, pomocí něhož si za chodu počítače můžete rychlost otáček měnit. Hlučnému větráčku můžete ubrat, horkému přidat. Mezi další výhody patří měření teploty, můžete si také nastavit regulaci otáček v závislosti na teplotě procesoru. Navíc je SpeedFan kompatibilní s Motherboard Monitor 5. Bohužel ale nespolupracuje se všemi chipsety. A především pozor na to, abyste si neztišili větráček tak, že s ním ztichne na věky i celý počítač. Tak sosání zdar.

Všechny soubory lze stáhnout z našeho archivu.

Článek vznikl ve spolupráci se serverem Pegasoft.cz.

Diskuze (11) Další článek: Objevena nebezpečná a závažná chyba ve Wi-Fi - IEEE 802.11

Témata článku: , , , , , , , , , ,