Soubory: HDD Temperature Pro – aby se disk neroztopil

Dnešní sedmička softwarových novinek bude sdílet soubory v síti, přehrávat DivX formáty, analyzovat vlastnosti DVD médií a mechanik, ladit operační systém, hlídat teplotu pevného disku a archivovat.

Související odkazy

Slovník
AVI
DVD
freeware
kompilace
komprimace
(komprese)

MP3
MPEG
regedit
utilita

Databáze znalostí
Lepší zvuk na DivX
Přehrávání videa nefunguje
Rozlišení DivX filmů

Katalog produktů
Pevné disky

V softwarových novinkách už jsme si představili původní BitTorrent i jeho kompilace. Posledně to bylo BitTornado, dnes si nabídneme BitComet 0.55 Alternativní kompilace programu BitTorrent obsahuje přídavky od autora modifikace. Protože se jedná o opensource software, může kdokoliv a jakkoliv modifikovat původní verzi se zachováním základních funkcí a vlastností.

Domovská stránka: www.myie2.com/sic
Velikost: 1,88 MB
Cena: zdarma

A teď multimédia. BSPlayer 1.02.812 je program pro přehrávání DivX souborů ve formátu MPEG4. Kromě DivX ale podporuje zhruba deset dalších důležitých typů jako AVI, OGG, ASF, MPEG, WMV, MOV, MP3, WAV a jiné. K přednostem programu patří opravdu detailní nastavení všech důležitých parametrů především pro obraz, zvuk, titulky a další vlastnosti souboru.

Domovská stránka: www.bsplayer.org
Velikost: 2,38 MB
Cena: zdarma

U multimédií ještě zůstaneme s DVDINFOPro 3.20. Tento kompletní informační a analyzační software poskytuje detailní informace od mechaniky až po načtené médium. Dokáže detekovat kompletní souhrn podporovaných vlastností a technologií i způsoby zápisu. Obsahuje testy kvality a rychlosti zápisu a mnoho jiných funkcí. Program je sice zdarma, budete však muset přetrpět trochu reklamy.

Domovská stránka: www.dvdinfopro.com
Velikost: 1,75 MB
Cena: zdarma

Jako první jsme si dnes představovali alternativní kompilaci programu pro sdílení obsahu v síti BitTorrent. eMule v0.44b je něčím obdobným, ale vychází z klienta eDonkey2000. Jinak ale plní svůj účel stejně dobře a pod stejným protokolem.

Domovská stránka: emule.sourceforge.net
Velikost: 2,70 MB
Cena: zdarma

Posledním z dnes nabízených freeware bude v novinkách již několikrát představovaný Fresh UI 7.19. Fresh UI je praktická utilitika, která vám zpřístupní některá skrytá nastavení Windows. Vyhnete se tak přímému kontaktu s Regeditem. Zároveň vám poskytne detailní diagnózu vašeho systému a prošetří hardware.

Domovská stránka: www.freshdiagnose.com
Velikost: 794 kB
Cena: zdarma

Prvním z dvojice placených prográmků je další z nekonečné řady monitorovacích utilit. Tentokráte se jedná o utilitku HDD Temperature Pro 1.4, která zjišťuje a monitoruje na pozadí Windows v systémové liště teplotu pevného disku.

Domovská stránka: www.siguardian.com
Veikost: 1,88 MB
Cena: 24,95 USD

Jdeme do finále. Možná je několik free programů pro práci s archivy, placený WinRAR v3.40 je ale ten úplně nejznámější. RAR soubory jsou komprimovány s 8-15% lepším poměrem, než je tomu u ZIP nebo ARJ souborů. Hlavní síla WinRARu je v základní, generální a multimediální kompresi, WinRAR také podporuje ne-RAR archívy. Samozřejmě zvládá dlouhá jména souborů, umí také ale programovatelné samorozbalovací soubory SFX, opravu poškozených archivů, ověření autentičnosti, možnost vložení souboru s komentářem, šifrování a jiné užitečné funkce. Navíc se dá pořídit za české koruny. Kdo si ale bude chtít najít freeware obdobu, nebude mít jistě problém.

Domovská stránka: www.rarlab.com
Velikost: 1,10 MB
Cena: 1159 Kč

Všechny soubory lze stáhnout z našeho archivu.

Článek vznikl ve spolupráci se serverem Pegasoft.cz.

Diskuze (6) Další článek: Duel levných herních 3D akcelerátorů: Radeon 9550 proti GeForce FX5700 LE

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,