Sony zavřela továrnu na výrobu CD, prodeje klesají

Společnost Sony jistě patří mezi velké hráče na poli hudby, nové technologie ukládání a distribuce dat ale způsobují celosvětové změny, které hudební korporace nevidí rádi. Dle nejnovějších zpráv zavře Sony v březnu tohoto roku svou továrnu na výrobu CD v New Jersey.

Výroba CD však stále nekončí, ale přesune se do jiné továrny, stejně jako v případě DVD sekce. Sony se kvůli snižujícím se prodejům snaží zefektivnit výrobu a přesouvá jednotlivé části na optimálnější místa a továrny. Podle statistik Nielsen SoundScan v USA klesají prodeje CD přímo závratnou rychlostí. U celých hudebních alb na CD se meziročně jedná o 16 až 23 procent.

Optické nosiče hudby tak zcela jistě pomalu zanikají a nahrazuje je nová technologie, která již není fyzického rázu. Velká řada společností včetně Applu nabízí obrovské katalogy hudby, kdy je možné snadno koupit a stáhnout jak celá alba, tak i konkrétní písničky přímo do vašeho hudebního přístroje nebo počítače. Kapacita těchto přístrojů je navíc tak velká, že dokáže pojmout i stovky či tisíce CD. I tento způsob ale má už svého částečného nástupce v podobě streamované hudby přes internet.

Diskuze (51) Další článek: Acer Aspire One 522 s dvoujádrovým Fusion čipem od AMD

Témata článku: , , , , , , , ,