Sony s novým digitálním přehrávačem

Společnost Sony již na trhu digitálních technologií působí dlouho. Dnes přichází s velmi zajímavým digitálním přehrávačem.
Sony samotné uživatele překvapilo v loňském roce hned několikrát. Mezi posledními byl vlastní audio-digitální formát, který ale v povědomí lidí moc nezůstal. Nyní je na řadě úplně nový hardwarový přehrávač s názvem Sony Music Clip (oficiálně znám pod jménem MC-P10 Personal Networks Player). Tento nový přehrávač je zajímavý především svou velikostí. Tvar a velikost připomíná propisovací tužku. Tady jde vidět, jak je výrobní technologie společnosti Sony vyspělá. Během roku se jim podařilo digitální přehrávač zmenšit natolik, že se vám vejde do pouzdra pro tužky. Tento přehrávač si již vysloužil přezdívku „FAT PEN“, což je v překladu tlustá tužka. A ono to ve skutečnosti odpovídá. Do SMC (Sony Music Clip) se MP3 písničky nahrávají klasickým způsobem pomocí PC. SMC se dá připnout kamkoliv na košili či kalhoty a vesele ho můžete nosit celý den a poslouchat nahranou hudbu. Poněkud zarážející je cena tohoto přehrávače, která se pohybuje kolem 300 dolarů, což je docela dost.

Pro správný chod celého přehrávače je nutné připojení k PC a použití speciálního programu OpenMG, který je součástí dodávky přehrávače. Program OpenMG podporuje ochranu autorských práv, ale v podstatě MP3 soubory lze do Sony Music Clip bez nějakých velkých problémů také nahrát. Podle dostupných informací je program OpenMG na dosti mizerné úrovni. V porovnání s programy, které dodává Diamond Multimedia ke svým přehrávačům RIO, se to ani nedá porovnávat. Pokud chcete do Sony Music Clip dostat MP3 hudbu pomocí OpenMG, musíte zvolit podstatně složitější způsob, který se podmíněn převodem MP3 nahrávky do jiného formátu. Což mnohé uživatele odradí.

Samotný přehrávač vypadá velmi pěkně a je (asi) nejmenší na trhu a to jak svojí váhou, tak velikostí. Cenově je na tom Sony Music Clip o něco hůře, ale podle všeho půjde tato cena rapidně dolů. Zůstává zde pořád otázka, zda se tento přehrávač na trhu udrží a získá si své příznivce třeba jako RIO, Pine, Lyra a další.

Diskuze (1) Další článek: Actrix Technical nyní také s nálepkou Design 2000

Témata článku: , , , , , , , , , , ,