Herní konzole | Sony | PlayStation

Sony prodalo už půl miliardy herních konzolí PlayStation. Oslaví to limitovanou edicí PS4 Pro

Tento rok je to již 24 let, co Sony uvedlo na trh svojí první herní konzoli PlayStation a započalo tím jednu veleúspěšnou éru své historie. Původní konzole je totiž dodnes druhou nejprodávanější konzolí historie, první místo si drží její nástupce PS2.

Od té doby Sony prodala 525 milionů konzolí a drží tedy druhé místo za konkurenčním Nintendem, které prodalo ještě o 200 milionů jednotek více. Ovšem Nintendo začalo prodávat své první herní konzole 20 let před Sony a dá se očekávat, že tímto tempem se brzy Sony svoji konkurenci předežene i v tomto ohledu.

Společnost Sony se u příležitosti pokoření této hranice rozhodla vydat speciální limitovanou edici konzole PS4 Pro v průhledné tmavé modré barvě s měděným logem. Vyrobeno bude pouze 50 000 kusů a každá konzole bude mít svoje unikátní číslo. Prodej odstartuje 24. srpna s cenou 12 800 Kč s 2TB pevným diskem. Ke každé konzoli zákazník dostane jeden bezdrátový ovladač a webkameru. Vše bude barevně sladěno a během října budou k dispozici i průhledná herní bezdrátová 7.1 sluchátka s ANC (aktivní odstranění šumu) za 2 300 Kč.

Diskuze (3) Další článek: Umělá inteligence dokáže diagnostikovat onemocnění očí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,