Technologie | Televize | Sony

Jako v kině: Obří 783" MicroLED displej od Sony má na délku přes 19 metrů a rozlišení 16K

Sony už v minulosti uvedla na trh „The Wall“, tedy obří displej, který je složen z modulů s technologií MicroLED. Právě technologie MicroLED se má stát nástupcem současných zobrazovacích technologiích, včetně OLED, protože poskytuje ještě lepší vlastnosti a nemá problémy organických diod. Sony ale nyní opět posunulo maximální možnosti o kousek dále.

Na veletrhu NAB v Las Vegas Sony představilo největší „Crystal LED“ displej, který má rozlišení 16K. Jeho úhlopříčka je opravdu monstrózní – 783 palců, což znamená, že je displej široký 19,2 metru a vysoký 5,4 metru.

Displej je složen z jednotlivých bloků s MicroLED, které mají supertenké okraje, takže v celkové velikosti nejsou takřka vidět. Díky tomu je také možné poskytnout skvělé vlastnosti displeje i při takové velikosti - jas 1 000 cd/m2, 10bitové barvy se schopností zobrazit 140 % sRGB a podporu HDR1000.

Displej lze poskládat dle potřeby do různých tvarů a jeho cílem jsou různé veřejné prostory, kina, vstupní haly do kancelářských prostor, velké prezentační místnosti a podobně. Cena nebyla zveřejněna.

Diskuze (28) Další článek: Mobilní Skype se u videohovorů naučil sdílet obrazovku telefonu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,