Sony představí MiniDisc walkman s podporou USB

To nejlepší z obou světů. Kombinace osvědčeného MiniDiscu s počítačovým rozhraním otevře nové možnosti.
To nejlepší z obou světů. Kombinace osvědčeného MiniDiscu s počítačovým rozhraním otevře nové možnosti. Nový přehrávač (s nahráváním) Sony MZ-R70PC se bude dodávat s podporou USB rozhraní a bude jej tak možné připojit k libovolnému počítači s touto podporou. Hlavní výhodou je možnost přenosu MP3 souborů a libovolných dalších hudebních kousků přes digitální technologii rovnou na MiniDisc. Neznamená to, že by se na MiniDisc vešlo díky MP3 technologii více dat, jde především o snadné připojení MiniDiscu.

Sony uvádí, že bude tento přehrávač pracovat s libovolným hudebním programem bez nutnosti používat speciální vybavení. Dá se tedy odhadnout, že se MiniDisc přidá do systému jako zvukový výstup a vše, co pustíte do této virtuální zvukové karty, se bude nahrávat na MiniDisc. Kladem bude tedy odstínění od možného šumu z počítače, vynechání mezistupně s převodem na analogový signál a tedy vylepšení výsledné zvukové kvality.

Přehrávač bude mít i další běžné vlastnosti, jako 40sekundovou protiotřesovou paměť, dálkové ovládání na sluchátkovém kabelu, výdrž až 17 hodin na jednu AA baterii a podobně.

Cenově se bude přehrávač po svém uvedení v polovině roku pohybovat okolo 250 dolarů, není to tedy nějaké výrazné navýšení proti současným cenám MiniDisců. MiniDiscy mají již dnes celkem zajímavé ceny a pro mnohé je to solidní alternativa k CD a kazetám, se schopností připojit se k počítači přes USB rozhraní si jistě najdou nové příznivce.

Diskuze (8) Další článek: Rambus ohlásila nejrychlejší paměťovou sběrnici světa

Témata článku: , , , , , , , , ,