SONY Multiscan CPD-220AS: Pastva pro oči i uši

Robustní design v černé barvě – takhle jednoduše by se dal definovat multimediální 17" monitor SONY Multiscan CPD-220AS se skutečnou zobrazovací plochou 16".
Robustní design v černé barvě – takhle jednoduše by se dal definovat multimediální 17" monitor SONY Multiscan CPD-220AS se skutečnou zobrazovací plochou 16". Nad obrazovkou má monitor integrovaný mikrofon, po stranách pak masivní reproduktory vyluzující opravdu kvalitní zvuk, jenž se nezkresluje ani při nejvyšším zesílení. Tomu všemu kraluje 10W subwoofer, umístěný v podstavci monitoru s třístupňovým equalizérem, který svojí zvukovou podporou reproduktorů dolaďuje zvuk, takže vyhoví i náročnějšímu posluchači, i když kvalita tohoto subwooferu je samozřejmě omezena nevelkým prostorem, v němž se nachází.

Obraz a práce s ním
OSD menu je ovládáno sadou tlačítek pro hlasitost hudby a kvality nízkofrekvenčního zvukové pásma (basy), nastavení teploty barev, geometrie obrazu, velikosti obrazu a jeho centrování a konečně také regulace jasu a kontrastu.

Konvergence je uprostřed zobrazovací plochy velmi dobrá, v rozích jen o něco málo horší, takže výsledný obraz je i díky dobré ostrosti kvalitní. Monitor má také tlačítko Power (při startu provede automatickou demagnetizaci), tlačítko vypínající/zapínající zvuk a tlačítko obnovující továrního nastavení. Co se týče rozlišení, zde na tom není SONY Multiscan CPD-220AS zrovna nejlépe. Je schopen maximálního rozlišení 1 280×1 024, ovšem pouze při obnovovací frekvenci 60 Hz. Lépe už pracuje při 1 152×864, kdy lze nastavit hertzů 85. V klasickém rozlišení 1 024×768 pak jede při obnovovací frekvenci 90 Hz, což je naprosto vyhovující.

Zbytečného netřeba
Monitor mě mile překvapil jednoduchostí připojení zvukového vstupu do počítače, protože z konce video kabelu, který se vsune do počítače, vystupují dva jack-konektory pro připojení reproduktorů a mikrofonu. Tím odpadá potřeba použití dalších kabelů.

Koupit či nekoupit …
S velice hezkým designem a cenou pod 29 tisíc korun bez daně osloví tento monitor zejména uživatele, kteří touží po dobrém obrazu, mají zvukovou kartu a nemají místo na reproduktory. I když je koupě dobrého 17" monitoru a reproduktorů s průměrným subwooferem vyjde levněji, dají přednost tomuto úspornému řešení s účelným provedením.
Monitor SONY Multiscan 220 AS
Zdroj: Sony Czech, s. r. o., Praha
Telefon: 02–24 83 26 55
Cena: 28 900 Kč bez DPH
Záruka: 3 roky

Zdroj: Computer

Váš názor Další článek: Computer 2000 opět silnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,