SonicNet a RioPort na poli digitálního audia

Dvě významné společnosti, SonicNet a RioPort, začínají rozšiřovat svoje pole působnosti.

Dvě významné společnosti, SonicNet a RioPort, začínají rozšiřovat svoje pole působnosti.

Vlastník SonicNetu Viacom strategicky začíná jako celá řada konkurenčních rádií nabízet hudební nahrávky prostřednictvím internetového rádia SonicNet. Jejich prodej takovýmto způsobem je mnohonásobně účinnější než klasický prodej. Zákazník je prostřednictvím hudebního vysílání daného internetového rádia stabilně směrován k poslechu a poté ke koupi určitých CD či konkrétních tracků v digitální podobě.

Společnost Viacom je opravdovým gigantem ve světě digitální hudby. Z velké části vlastní Mtv.com a VH1.com, což jsou významné hudební servery nejenom na Internetu. SonicNet se v poslední době více zaměřil na samotné uživatele Internetu s nabídkou vlastního předprogramování (vlastní výběr hudební skladby) vysílání s volbou všemožných hudebních stylů. V nabídce SonicNet je celá řada hudebních celebrit, jako je Britney Spears nebo Enrique Iglesias.

Díky partnerství MTV.com, RioPort.com a SonicNet vznikl nový projekt s názvem D-Rev 2000, který má v náplni především nabídku MP3 nahrávek nezávislých autorů zdarma. První nahrávky, které bude možno si zdarma zkopírovat, se na SonicNet.com objeví koncem příštího týdne. Jde o taktický tah jak MTV.com, tak SonicNet.com. Začátkem příštího roku se rozjede objednávkový systém hudební tvorby pod záštitou právě těchto firem. Vlastní reklama bude cílená prostřednictvím MTV.com a SonicNet.com (hudební vysílání).

Jde o další z řad spojení několika významných společností, které si takto zvětší své preference a pozice na Internetu. Pokud byste si chtěli zatím zdarma zkopírovat některé z amatérských autorů (podobná nabídka jako na MP3.com), doporučuji zabrousit na www.sonicnet.com či na www.rioport.com , kde se začátkem příštího roku objeví také nabídka komerčních nahrávek za klasické poplatky.

Váš názor Další článek: Windows 2000 jdou do výroby

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,