Soft-tronik jde do Siemensu

Společnosti Soft-tronik a Siemens oznámily koncem září 1999 zahájení spolupráce v oblasti dodávek komunikačních a kabelážních systémů Siemens na náš trh.
Společnosti Soft-tronik a Siemens oznámily koncem září 1999 zahájení spolupráce v oblasti dodávek komunikačních a kabelážních systémů Siemens na náš trh. Spolupráce se týká především nových komunikačních produktů řady HiNet (telefonní ústředny, telefony a ethernetové brány), které již zvládají kromě funkce telefonní ústředny také IP-telefonii a propojení s technologiemi WAN. Systémy HiNet jsou určeny pro konvergenci a integraci hlasových komunikačních a datových systémů s cílem vytvořit integrovanou síť, jež má být otevřená, a která má zajistit připravenost ke komunikacím v sítích IP.

Siemens HiNet 3000 je pak čistě softwarovým řešením pobočkové ústředny pro přenos hlasu přes IP.

Kromě aktivních prvků se spolupráce firem Soft-tronik a Siemens týká také strukturovaných kabelážních systémů Siemens — ICCS a FutureCom (do 600 MHz; tj. až do gigabitového Ethernetu), protože jsou spolehlivé, mají garantované přenosové vlastnosti a odpovídají světovému vývoji. Kabelážní systémy Siemens využívají pouze dvou typů kabelů, čímž je zajištěna jednotnost spojovacích členů. Kabely ICCS jsou tvořeny stíněnými kroucenými měděnými páry; kabely FutureLink jsou optické.

Firma Soft-tronik k tomu poskytuje jak logistické zabezpečení dodávek, tak podporu dalších partnerů. Kromě komunikačních zařízení a sítím (3Com, RAD, BreezeCOM, Motorola) se Soft-tronik zabývá distribucí s přidanou hodnotou, architektuře tenkého klienta, Unixu a databázím (Informix) na platformách RISC (Sun Sparc) a Intel.

Váš názor Další článek: Sun se chystá koupit český NetBeans

Témata článku: , , , ,