Google | Francie | Google+

Sociální síť Google+ už opustila i francouzská pobočka Googlu

Sociální síť Google+ mnozí již několik let označují jako „město duchů“. Naznačují tím mimo jiné skutečnost, že se tam neděje nic zajímavého. Nyní se z ní stahuje i francouzská pobočka Googlu, což reflektovala řada zahraničních médií, mimo jiné například Android Police.

Asi málokterá sociální síť tak rozděluje názory a je současně v oblibě i v opovržení, jako Google+. Ti, kdo ji používají, oceňují především úzkou komunitu, plodné a smysluplné diskuze. Ti, kteří ji nepoužívají, kritizují malý počet aktivních uživatelů a vytýkají celou řadu nedostatků. Objektivně nutno uznat, že zejména ve srovnání s Facebookem lze v případě Google+ jen těžko hovořit o úspěchu.

Po krátké vlně úvodního nadšení se až doposud síť Google+ pohybovala na pokraji zájmu médií. V titulcích se objevila koncem uplynulého týdne a nemohl za to nikdo menší než samotný Google, přesněji řečeno jeho francouzská pobočka.

V posledním příspěvku na této sociální síti Google France oznamuje, že tento víkend ukončuje činnost své oficiální stránky na Google+. Nutno podotknout, že se tak stalo po poměrně dlouhé přestávce – předchozí příspěvek byl v tu chvíli starý 46 týdnů, takže bezmála půl milionu sledujících si určitě nebude stěžovat, že by jim po uzavření chyběly aktuální informace.

Poslední příspěvek Google France na sociální síti Google+
Poslední příspěvek Google France na sociální síti Google+

Co je však na celé události patrně nejzajímavější, je doporučení Google France, aby zájemci sledovali oficiální kanály na de facto konkurenčních sociálních sítích Facebook a Twitter.

Každopádně opuštění vlastní sociální sítě vysílá uživatelům hodně rozporuplnou zprávu. Přinejmenším to lze považovat za další důkaz postupného úpadku Google+ a určitě to nevypadá, že by měl vyhledávací gigant s touto platformou velké plány.

Mohlo by vás zajímat: Google+ v lednu tohoto roku opustil Google+ i náš redaktor Kuba Čížek. Chcete vědět proč?

Diskuze (4) Další článek: Nový robotický pes Aibo míří za hranice Japonska, stojí jako bazarové auto

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,