Sociální sítě | Snapchat

Snapchatu klesá popularita. Za uplynulé čtvrtletí ztratil tři miliony uživatelů

Snapchat zveřejnil své výsledky za uplynulé čtvrtletí a nejsou zrovna dvakrát veselé. Firmě se stále nedaří být v zisku a co se týče počtu uživatelů je situace ještě horší. Zcela poprvé totiž služba ztratila na celkovém počtu a to dokonce tři miliony denně aktivních uživatelů.

Aplikace dlouhodobě bojuje s konkurencí v podobě Facebooku a jeho Instagramu, který okopíroval její klíčové funkce a podařilo se mu na ně přilákal stovky milionů uživatelů, přesto se ale vždy dařilo nabírat nové uživatele. Snapchat je ale v těžké pozici a sám tomu příliš nepomohl nedávným redesignem, který se setkal s odporem mnoha uživatelů.

Tato změna, která oddělila snapy od přátel a od firem a celebrit do samostatných záložek, stojí právě za třímilionovým propadem. O to hůře, že milion uživatelů byl z USA, kde má Snapchat trojnásobné výdělky na uživatele oproti Evropě. Na svém domácím trhu má 80 milionů denně aktivních uživatelů, celkově ve světě poté dalších 108.

Ztráta je ještě o to horší, že firmě se stále nedaří dostat do alespoň černých čísel. Za uplynulé čtvrtletí měla výdělky ve výši 262 milionů a ztráta činila 353 milionů dolarů.

Snapchat je důvodem, proč Facebook tak tlačí své mizející Příběhy:

Zdroj: Android Police

Váš názor Další článek: Past na mouchy, která je přitom nezabije. Připojíte ji do USB a uděláte mouchám kolotoč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,