Snadné přečíslování v Outlooku

Pokud chcete snadno a rychle přečíslovat data ve svých kontaktech v rámci Outlooku, dostává se vám do ruky bezplatný nástroj podporovaný přímo Microsoftem.

Firma Mokry Systems má dlouhodobé zkušenosti s vývojem doplňků pro Outlook a Exchange.V podstatě všechny tyto doplňky jsou shareware, mají tedy 30denní testovací lhůtu, po které je nutná registrace. Protože ale přečíslování čísel proběhne již příští týden, je poměrně logické, že 30denní omezení v tomto případě nemá moc smysl. Proto je i program Přečíslování 2002 poskytnut zdarma. Jeho vývoj proběhl ve spolupráci s Microsoftem a bude mít také oficiální podporu Microsoftu. Bude tedy ke stažení nejen ze serveru Mokry Systems, ale také přímo od Microsoftu.

Jedná se o doplněk do Outlooku. Není to tedy samostatný program, ale spouští se přímo z Outlooku, kde v nabídce Nástroje přibude dole položka Přečíslování telefonních čísel 2002. Doplněk převede telefonní čísla v kontaktech aplikace Microsoft Outlook na nová telefonní čísla platná od 22. září 2002 podle tabulky zveřejněné Českým Telecomem. Přečíslování je možné volitelně otestovat beze změny čísel v kontaktech.

Ať testujete nebo ne, vždy se vytvoří také protokol o změněných číslech včetně těch, která se nepodařilo převést. Převádí se všechna telefonní čísla. Pokud tedy máte u jednoho kontaktu více telefonních čísel, převedou se všechna.

Samotný program není nijak velký - 367 kB – a i rychlost převodu je naprosto v pohodě. Odinstalování, což je v případě tohoto programu pochopitelně důležité, je také bezproblémů.

Diskuze (1) Další článek: AMD končí s výrobou MPéčkových Palomin

Témata článku: , , , , ,