SmrtGrips: i rukojeti na kolo mohou být chytré a s hmatovou navigací

Chytrá elektronika začíná být i na místech, kde bychom ji nečekali. Od ledna se začnou prodávat první chytré rukojeti na kolo, i když v našich končinách není zvolená značka příliš ideální.

SmrtGrips (zkrácená značka Smart Grips) je dvojice tyček s elektronikou, které se zasunou do vnitřní konstrukce rukojetí třeba na kole. Uvnitř obou rukojetí je elektronika s baterií, která se dokáže spojit s mobilním zařízením přes Bluetooth.

grips_january.jpg
SmrtGrips se spojí přes Bluetooth s mobilním telefonem

Hlavní funkcí jsou vibrace, pomocí kterých se lze nechat navigovat, aniž byste potřebovali koukat na obrazovku mobilu nebo poslouchat ve sluchátkách hlasovou navigaci. Pokud pojedete na silnici a budete dle plánu trasy muset zatočit třeba doprava, začne pravá rukojeť v předstihu vibrovat. Pokud zrovna nebudete krotit nějaký hrbolatý trail, mohlo by to fungovat. 

how-to-install.pngTear_down_mtb_assembly_620.png
Tvůrci počítají s různými typy rukojeti pro instalaci dovnitř trubky řidítek

Pomocí speciální mobilní aplikace pro iOS i Android lze také nalézt kolo pomocí měření vzdálenosti nebo aktivací zvukového signálu z rukojetí. Chytré „SmrtGripy“ by se na trhu měly objevit 11. ledna příštího roku, cena ani výdrž baterie zatím nebyly oznámeny.

Video

Diskuze (13) Další článek: V prodeji je luxusní diamantová verze Apple Watch za 700 tisíc korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,