AMD | Hry | Herní konzole

Smach Z: mobilní herní konzole dostala čtyřjádrový Ryzen, grafiku RX Vega II a 32 GB operační paměti

Pokud patříte mezi náročné hráče, kterým hraní na přenosné konzoli Switch přijde značně omezující, již brzy se dočkáte vylepšené výkonné mobilní herní konzole Smach Z.

Smach Z dostane nově mobilní procesor AMD Ryzen Embedded V1807b, který má čtyři jádra s podporou 8 vláken a základní frekvencí 3,35 GHz (Turbo až 3,8 GHz). Procesor má integrovaný grafický čip Radeon RX Vega 11, který má frekvenci 1 300 MHz a celkem 11 výpočetních jednotek (CU). Nárůst výkonu oproti starší generaci by tak měl být značný. Operační paměť může mít nově kapacitu až 32 GB (DDR4-2133) a úložiště v podobě SSD pak až 480 GB.

Vzhledem k tomu, že nový procesor má vyšší TDP než předchozí model V1605b, lze předpokládat, že zařízení bude mít pro tyto účely i vylepšené chlazení. Jak to ale ovlivní původní pětihodinovou výdrž na baterii, je otázkou. Součástí výbavy zůstává 5Mpx kamera, linuxový SmachOS nebo Windows 10, 6palcový dotykový displej s rozlišením Full HD, Wi-Fi, Bluetooth, USB-C, USB-A, micro USB, DisplayPort, čtečka karet SD a audio výstup na sluchátka.

Výrobce zatím nový model nemá ještě v nabídce, ale cena za nejvyšší konfiguraci by se měla pohybovat mírně nad tisíc dolarů. Na výběr bude opět několik barevných provedení.

Diskuze (7) Další článek: Podívejte se, jak požáry amazonských deštných pralesů plní atmosféru oxidem uhelnatým

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,