Sluchátka TEAC PowerMax HP-10: Pusťte si do hlavy vibrace

Snad jediným řešením proti nevrlým sousedům bušícím neustále do zdi při přehrávání vašeho oblíbeného filmu jsou sluchátka se systémem 5.1, která zaručí žádaný soukromý i kvalitní poslech všech filmových efektů. Když se ještě podkreslí basová složka citelnými vibracemi jako u sluchátek TEAC PowerMax HP-10, k tradičnímu poslechu se ani nebudete chtít vrátit.

Kabely se přemnožily

Klady a zápory
+ subwoofer s vibracemi
+ samostatné ovládání reproduktorů
+ prostorový zvuk
- levnější vzhled
- basy při maximální hlasitosti
- lehký šum zadních kanálů
Velká a pohodlná sluchátka ukrývají čtyři samostatné reproduktory v každé z mušlí – centrální, přední, zadní a subwoofer jako u dospělého domácího kina. Přidanou hodnotou je mikrofon na ohebné nožce, kterou si snadno natvarujete podle potřeby; využití nalezne zejména v hrách a síťové komunikaci. Mušle sluchátek vypadají zvnějšku poměrně lacině a plastově, vnitřní polstrování a celkové kvalitní provedení však svědčí o opaku. Na třímetrovém kabelu naleznete dálkové ovládání s možností regulace každého ze čtyř kanálů, přičemž celková hlasitost se upravuje na samostatném zesilovači. V balení s masivními sluchátky obdržíte také nekonečnou spleť kabelů, která vám vystačí zřejmě až do konce života.
Související odkazy

Slovník
DVD
USB

Výrobce totiž myslel vlastním kabelem snad na všechny způsoby propojení.

Na čelním panelu zesilovače vidíte na svítících diodách kanály aktivní v dané chvíli. Při poslechu sterea jsou aktivní jen přední kanály a subwoofer, při poslechu DVD pak všechny. K zesilovači připojíte kromě šestikanálového DVD přehrávače téměř všechny domácí audiospotřebiče, které podporují alespoň stereo. O napájení se stará síťový adaptér nebo USB kabel.

Zvukové orgie

Sluchátka mě svým zvukovým projevem příjemně překvapila. Na to, že se nejedná se o hi-fi sluchátka renomovaného výrobce, poskytují příjemně měkký a podbarvený přednes v celém pásmu. Basová složka je sice slabší, ale přídavné vibrace jí hodně pomáhají. Při nastavení maximální hlasitosti vibrací, jak výrobce tituluje basovou složku, vám sluchátka div neurvou hlavu. Akční scény si proto skvěle vychutnáte, a je jedno, zda sledujete film nebo hrajete počítačovou hru.

Prostorový efekt vytvořený sluchátky je opravdu realistický. Kulky sviští kolem hlavy, zezadu se ozývají děsivé kroky a bomby vybuchují za dunivého rachotu. Vibrující sluchátka vás mnohem snadněji vtáhnout do děje, který nejen slyšíte, ale hlavně i cítíte. Vibrace jsou prostě návykové. Sluchátka Teac PowerMax HP-10 nabízejí příjemný a realistický dojem prostoru jako v divadelním sále a při poslechu stereofonní reprodukce dokáží překvapit i zarytého audiofila. S ohledem na cenu mohu zvukovou prezentaci jen pochválit a sluchátka doporučit.

Teac PowerMax HP-10
produkt 5.1 sluchátka
zdroj Elap, Brno
kontakt 548427711
cena 1 786 Kč vč. DPH
záruka 2 roky
Cenová osa (Kč vč. DPH)
Genius 5.1 HP-5.1V 1 950 Kč
Teac PowerMax HP-10 1 786 Kč
Trust 751B 5.1 Silverline Headset 1 347 Kč
Funkce
počet pásem 4
rozměry zesilovače (v × š × h) 90 × 155 × 143 mm
hmotnost zesilovače 450 g
vstupy 1× AUX (stereo), 1× DVD (kanál 5.1) vstup
výstupy 2× konektor pro sluchátka přední panel), 1× analogový výstup 5.1 (3 × jack)
dálkové ovládání na kabelu ano
délka kabelu 3 m
výkon 6× 500 mW
hmotnost sluchátka 300 g
frekvenční rozsah subwoofer: 20–120 Hz, ostatní reproduktory: 20 Hz až 20 kHz
průměr reproduktorů subwoofer: 30 mm, přední: 40 mm, centrální: 30 mm, zadní: 30 mm
mikrofon ano

Článek vznikl ve spolupráci s časopisem Computer a čerpá z čísla 18/04.

Diskuze (54) Další článek: Online přednáška: Od trpasličích galaxií k velkorozměrové struktuře všehomíra

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,