Skype pro Windows 8: jak vypadá na tabletu?

Microsoft, resp. jeho divize Skype spadající pod vedení Tonyho Batese, připravuje zbrusu novou verzi stejnojmenného komunikačního softwaru, který bude využívat vizuální styl prostředí Metro a bude k dispozici jak pro klasické Windows 8, tak jejich RT verzi na tabletech. Verze pro Windows vzniká z velké části v pražských kancelářích Skypu.

Na Twitteru v týdnu unikl jeden screenshot, znázorňující nový Metro styl aplikace, webu Neowin se však podařilo ukořistit betaverzi aplikace a trochu si s ní pohrát. Ta je v současné době označena jako Preview verze, což znamená, že se v brzké době můžeme dočkat veřejné bety a tvůrci aplikaci usilovně testují.

skype3.png skype4.png skype6.png
Skype si půjčuje vizuální podobu od Metro UI (ukázka ze zkušební verze, celá galerie na Neowin.net)

Jak můžete vidět z obrázků, mezi přítomné funkce patří například informační lišta s historií a vaším statusem, videohovory, oblíbené kontakty či výběr způsobu placení. Microsoft o úniku nepodal žádné informace a tiskový mluvčí společnosti řekl, že v současné době firma nemůže nic sdělit ohledně dostupnosti aplikace či její bety. Snad to stihnou do začátku prodeje Windows 8, tedy 26. října.

Diskuze (66) Další článek: Debian slaví narozeniny. Jméno získal po dívce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,