SkyNet dokončil pohlcení BohemiaNet

Pokračuje konsolidace poskytovatelů připojení k Internetu.
Pokračuje konsolidace poskytovatelů připojení k Internetu. Nejedná se tedy o překvapivou akvizici mezi dříve konkurenčními subjekty, ale o spojení dvou firem, které od počátku se sebou velmi úzce spolupracovaly. SkyNet dosud spravoval brněnský uzel BohemiaNetu a nyní pohltil celou síť BohemiaNetu. Tuto expanzi umožnil především vstup kapitálu společností ECM a Fondelec do společnosti SkyNet a.s. v loňském roce. Tyto dvě významné finanční skupiny přinesly nejenom finanční stabilitu a možnost dalších akvizic, ale i know how z oblasti IP služeb.

Akvizice BohemiaNetu probíhá již tři měsíce, kdy SkyNet přebíral společnost BohemiaNet z hlediska provozního, prodejního a finančního. Pobočka SkyNetu ostatně funguje v Praze na adrese BohemiaNetu již od ledna.

SkyNet do nové společnosti přinesl především zahraniční kapitál a své neinternetové portfolio produktů. BohemiaNet má tedy nyní předpoklady pro vybudování kvalitního zázemí pro své klienty, aby mohl lépe obstát v dalším konkurenčním boji. Nicméně touto akvizicí to zcela jistě neskončilo a další čištění českého trhu poskytovatelů připojení bude určitě pokračovat.

Diskuze (1) Další článek: Analýzy reálu spojenými silami

Témata článku: , , , , , , ,