Facebook | Mobilní aplikace

Skupiny na Facebooku se stávají hlavním dějištěm všeho. Dostávají nové funkce a design

Facebook se v poslední době snaží co nejvíce vylepšovat skupiny, které získávají na popularitě i mezi uživateli. Příspěvky v nich totiž nejsou filtrované a mohou být pouze pro pozvané, je tedy velmi snadné se uzamknout v názorově stejné skupině lidí a nebýt tak rušen cizími názory. Nově tak sociální síť přidává možnost volby barvy pro skupinu, přidání pravidel a další nástroje pro administrátory.

Možnost přidání barvy funguje stejně jako v rámci Messengeru, kdy se vám obarví záhlaví v rámci mobilní aplikace. Změnu mohou provést pouze administrátoři, obarvené záhlaví pak každý uživatel. Velkého zjednodušení se dočkalo celé nastavení pro administrátory, kteří vše naleznou na jednom místě, podobně jako u stránek.

Nově bude také možné připnout až deset příspěvků na horní pozici místo aktuálního jednoho. S tím souvisí i novinka v podobě group announcements, kdy příspěvky od administrátoru budou zobrazovány prioritně.

Od počátku skupin na Facebooku k nim patří i pravidla přidávání příspěvků pro členy, tedy takové shrnutí, jak se chovat, co přidávat a čeho se vyvarovat. Doposud je bylo nutné vypisovat jako připnutý příspěvek či v rámci popisku, nyní ale získají samostatnou záložku přímo ve skupině.

Diskuze (1) Další článek: Mobilní připojení a síťová neutralita

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,