Myši

Skoro jako klávesnice. Myši Roccat Kone XP lze naprogramovat až 29 funkcí

Německý Roccat založený bývalým manažerem Razeru uvádí na trh novou herní myš Kone XP. Slibuje špičkové parametry a „3D RGB podsvícení“. To sestává z 22 diod a osmi světelných tunelů prostupujících tělem. Myš navíc na horní straně používá průhledné plasty a transparentní je také kolečko, takže kdo bude chtít, může na stole rozjet divoký cirkus.

Kone XP využívá optický snímač Roccast Owl-Eye (založený na PAW3370 od PixArtu) s rozlišením 19 000 dpi a zrychlením 50G. Podporuje také technologii Nvidia Reflex, na která na kompatibilních počítačích s grafikami RTX 3000 a monitor G-Sync slibuje nejkratší možný input lag.

Dvě hlavní tlačítka se spínači Roccat Titan mají vydržet až 100 milionů kliknutí. Výrobce mimochodem uvádí 15 dostupných tlačítek, to ale není úplně přesné. Kolečko totiž započítal hned pětkrát, protože zvlášť mluví o rolování nahoru/dolů, náklonu vlevo/vpravu a stisknutí.

Pod kolečkem se nachází ještě tlačítko typicky fungující pro změnu dpi, na kraji levého tlačítka jsou dvě další. A na straně palce najdeme dalších pět tlačítek, čtyři u sebe a páté na spodní straně gripu. Roccat uvádí, že z 15 funkcí lze virtuálně udělat 29, protože jedno z tlačítek může sloužit jako přepínač. Makra se přitom dají uložit přímo do paměti myši.

Roccat Kone XP se začne prodávat 29. března za 90 dolarů (2400 Kč s DPH). Dostupnost a přesnou cenu pro český trh zatím neznáme.

Diskuze (2) Další článek: Lékaři a počítače. IT v českém zdravotnictví podle dat ČSÚ

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,