Školící kurzy a materiály zdarma

Jste odpovědný za firemní IT? Microsoft nabízí výukový portál Microsoft Virtual Academy orientovaný na odborníky. Je zaměřený na nejnovější technologie Microsoftu.

Jste správce sítě, IT manager, pracovník helpdesku, zkrátka někdo, kdo má na starosti firemní IT? Také vám někdy připadá, že se poslední dobou objevuje stále více a více nových technologií, které prostě nejste schopni pojmout, protože vám je nikdo pořádně nevysvětlil? A také vás tento stav štve a rádi byste s ním něco udělali?

Pokud ano, máme pro vás řešení. Již zhruba před půl rokem Microsoft spustil výukový portál, který se zaměřuje primárně na IT odborníky. Jeho hlavním cílem je vyhnout se obecným obchodně-marketingovým školením a nabízet skutečně kvalitní obsah, který je relevantní pro IT pracovníky. Jinými slovy, v rámci školení se dozvíte i obchodní a licenční základy daných produktů, nicméně primární část se soustředí na technickou stránku věci.

img01.jpg

Portál s názvem Microsoft Virtual Academy naleznete na adrese www.microsoftvirtualacademy.com, přístup do něj je zcela zdarma (potřebné je pouze přihlášení pomocí LiveID) a v nabídce kurzů naleznete nejnovější technologie a služby z dílny Microsoftu. Dozvíte se zde mimo jiné o následujících:

  • Windows Azure
  • Microsoft virtualizace pro VMWare profesionály
    • Hyper-V
    • Clustering, vysoká dostupnost
    • Nástroje rodiny System Center
    • Řešení privátního cloudu
  • Office 365

img02.jpg

Nabídka je neustále aktualizována.

Všechny kurzy se skládají jednak z výukové části, která je typicky reprezentována videozáznamem přednášek na jednotlivá témata (přičemž videozáznam obvykle kromě prezentací na dané téma obsahuje i živá dema), jednak z části testovací, kdy můžete podstoupit test na znalosti, které jste se v daném kurzu dozvěděli.

Za zhlédnutí videí i za složení testu následně sbíráte body, podle jejichž počtu se následně můžete porovnávat proti ostatním IT odborníkům jak celosvětově, tak v rámci České republiky.

img03.jpg

Kromě toho můžete díky bodům i zvyšovat svou kvalifikační úroveň v rámci MVA portálu, a pokud dosáhnete na úroveň Platinum, můžete se těšit na zajímavou odměnu.

Pokud vás tedy tato možnost zaujala, neváhejte a navštivte www.microsoftvirtualacademy.com.

Mimochodem, MVA můžete zčásti použít i jako přípravu na certifikační zkoušku. Píšu úmyslně zčásti, protože kurzy neobsahují informace do takové hloubky jako klasická školení vedená lektorem. Každopádně pokud se na zkoušku chystáte, např. v rámci nějaké zvýhodněné nabídky, může vám MVA pomoci s doplněním informací či prázdných míst.

Autor: Tomáš Kantůrek, Microsoft

Články ze série Microsoft TechNet nevytváří redakce Živě.cz, ale partneři programu Microsoft TechNet. Jsou publikovány v rámci mediálního partnerství Živě.cz a společnosti Microsoft.

Diskuze (1) Další článek: Apple má tisíc inženýrů, kteří se soustředí na vývoj úsporných čipů

Témata článku: , , , , ,