Škoda

Škoda ukazuje výrobu vylepšeného Kodiaqu v Kvasinách. Detaily si ale chrání

Modernizovaná Škoda Kodiaq se oficiálně představila letos v dubnu a od té doby už stihla i zdražit. V závodech mladoboleslavské automobilky se sice stále potýkají s nedostatkem čipů, výroba však pokračuje dál. Nyní Škodovka nabídla zajímavý pohled na výrobu omlazeného SUV Kodiaq, která probíhá v Kvasinách.

Nejnovější video se nezaměřuje na kompletní vznik SUV od jeho holého skeletu – jako například v dřívějším pohledu na produkci Škody Octavia. Stručné video začíná již instalací předního i zadního osvětlení, nárazníků nebo kol. Podstatnou cestu na výrobní lince s montáží pohonného ústrojí už má Kodiaq za sebou.

Pohled na finální kontrolu kvality a spasování dílů však ve videu nechybí, stejně jako krátká testovací jízda po řadě povrchů. Mimo současnou výrobu v továrnách Škody tak obdobným způsobem vzniká model Kodiaq rovněž v závodech v Rusku, Číně a Indii. Letos v dubnu značka oznámila, že od uvedení v roce 2016 již vyrobila přes 600.000 Kodiaqů. Velké SUV prodává na 60 trzích po celém světě.

Diskuze (3) Další článek: Cetin v březnu zrychlí upload u optického připojení. Až na gigabit bude vše symetrické

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,