Microsoft | Mobilní aplikace | Návody

Skenujte telefonem. Podívejte se, co všechno umí bezplatná aplikace Microsoft Lens

Aplikací pro skenování dokumentů je celá řada, nicméně Lens od Microsoftu těží z napojení na OneDrive nebo možností přímého exportu do Wordu.

Aplikace je dostupná jak pro Android, tak pro Apple iOS zdarma. Funkčně jsou si velmi podobné, jakkoli verze pro iOS je malinko ochuzená. Neumí třeba skenování QR kódů, což ale zrovna na iPhonech zajišťuje aplikace foťáku, a není ani možné přímo z vizitky vyextrahovat kontakt, což je škoda. iOS to sice zvládne přes funkci Live Text, ta ale nepodporuje češtinu.

Bílá tabule, papír, nebo vizitka?

Aplikace má několik režimů skenování. Základní je skenování vizitky,  1  dále můžete skenovat tabuli  2  nebo dokument.  3  Skenování/focení se v režimech vlastně neliší, ale trochu pomůžete automatice pochopit, co vlastně fotíte. U tabule se počítá s lesklým bílým povrchem a aplikace umí lépe vytáhnout kresbu nebo psaní pomocí fixů.

image.png image.png

U vizitky se zase předpokládá menší formát,  4  u dokumentů pak automaticky hledá nejčastěji formát A4.  5  Pro skenování není potřeba využít jen objekty před foťákem, ale můžete sáhnout i do již pořízených snímků. Buď si zobrazíte náhledy několika posledních fotek,  6  nebo přímo vstoupíte do celé galerie.  7 

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: SeaTable je Excel budoucnosti. Chytré tabulky lze s pár limity vytvářet zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,