Hacking | Heslo | Únik dat

Sítí se šíří další kompilát hesel a e-mailů. Má gigantických 87 GB

Minulý týden se začal internetem šířit další kompilát uniklých přihlašovacích jmen/e-mailů a hesel a nyní jej už do svého vyhledávače Have I been pwned zakomponoval i bezpečnostní expert Troy Hunt.

V blogovém zápisku se pochlubil několika detaily. Tentokrát je to opravdu pořádný balík dat, která dohromady čítají 87 GB a jsou rozdělená do 12 tisíc samostatných souborů. Dohromady byste v nich našli 2,6 miliard záznamů, unikátních e-mailů je ale nakonec pouze 773 milionů a ještě méně je dekódovaných hesel – asi 21 milionů.

01065f43-2a68-4798-89bf-3ae542d54534
Kompilát se skládá z dílčích uniklých databází z mnoha desítek webových stránek, proto dosahuje tak ohromných rozměrů.

V každém případě, nejspíše se nejedná o žádný nový masivní únik z některé z obřích webových služeb, ale jak už jsem napsal výše, je to kompilát desítek menších ukradených databází, u kterých Hunt nedokázal určit ani přesnou dataci.

Nejlépe tedy uděláte, když si svůj e-mail znovu zkontrolujete na haveibeenpwned.com. Vyhledávač vám dá obratem vědět, jestli e-mail figuruje v některém z nich.

Diskuze (18) Další článek: AMD ukázalo výkon Radeonu VII v 25 nových hrách ve srovnání s Vegou 64. Náskok je docela velký

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,