SiS Xabre se zhmotňuje, první benchmarky

26. dubna 2002
Google API SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Oživeno/Doplněno Zbrusu nový grafický čip z dílen SiS se stává čím dál tím více skutečností. Nejenom byly ohlášeny první grafické karty s tímto čipem, ale dokonce se objevily první nezávislé benchmarky SiS 334. Neočekávána konkurence nVidie a ATi se nezadržitelně blíží, zůstává jen jedna otázka - jek dobré budou ovladače grafických karet SiS? Pokud se vše povede, tak nVidia GeForce 4 MX čeká velmi tvrdá konkurence, a možná nejen je.
 

Dragothic, Low Detail

V Dragothic poráží Xabre GeForce 4 MX 440 o 7 %. Tento test představuje dnešní hry s velkým počtem různých objektů, které nejsou tvořeny velkým počtem polygonů.

Dragothic, High Detail

Naproti Car Chase, v Dragothic Xabre nezklamala ani ve vyšších detailech. Zde se dokonce rozdíl zvýšil na 15 %. Dragohtic je test, kde se hodně používá HSR nebo Hidden Surface Removal (nerenderování neviditelných částí objektů). Je tedy možně, že by Xabre měly lepší HSR než GeForce 4 MX, které se chlubí tím, že tento algorithmus, Occlusion Culling, převzaly z GeForce 4 Ti    

Lobby, Low Detail

V Lobby se projevuje celkem zanedbatelný 5 % rozdíl, avšak Xabre vede. 

Lobby, High Detail

Ve vysokých detailech je Xabre opět poražena, nyní pouze o 4 %. Utvrzuje nás to v myšlence, že pro Xabre platí, že čím více polygonů tím hůř.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,