Elektromobilita | Kola

Šílené jako jeho předloha. Hummer AWD je e-bike s pohonem na obě dvě kola

Jmenuje se Recon GMC Hummer EV AWD a jde o spolupráci amerického výrobce elektrokol Recon s automobilkou GMC, která vlastní kultovní značku Hummer. Kdysi se proslavila díky „nezničitelným“ armádním terénním autům, které začala prodávat i běžným civilistům. Postupně však přidávala na výbavě, na pohodlí a dnešní Hummery mají s původním spartánským Humvee pramálo společného.

Nové kolo odkazuje na elektromobil Hummer EV SUV/Pickup. Spojuje je robustnost, nekompromisní prostupnost terénem, některé designové prvky, barevné provedení a pohon všech kol (AWD = all wheel drive).

Maximální rychlost je 48 km/h, dojezd až 80 kilometrů, ale to pochopitelně záleží, v jakém režimu a hlavně v jak těžkém terénu pojedete. Dva motory mají výkon 750 wattů každý, převody dodalo Shimano, brzdy jsou čtyřpístkové. V kombinaci s pneumatikami z fatbiku kolo zvládá bláto, písek i sníh.

Máte zájem? Kolo přijde na 4 000 dolarů (asi 112 tisíc korun) a dodávky začnou v lednu. Zatím se však počítá pouze s americkým trhem.

Zdroj: ReconPowerBikes.com

Diskuze (2) Další článek: 10 satelitů, které SLS nese k Měsíci. Jeden dokonce zkusí přistát pomocí trysky a airbagů

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,