Microsoft | Android | Mobilní aplikace

Šikovná aplikace na matematiku spočítá vzorečky, které nakreslíte na displej. Připravil ji Microsoft

Microsoft chystá další zajímavý program pro Android. Jmenuje se Math Solver a aktuálně je zdarma ke stažení v Obchodě Play v rámci předběžného přístupu. Jak už patrně tušíte z názvu, jedná se o aplikaci pro řešení matematických příkladů.

Na novinku od Microsoftu čeká poměrně široká konkurence, včetně řady programů, jež dokážou vypočítat výsledek vyfotografovaného příkladu. Math Solver pro Android má být schopen řešit matematické příklady pro základní, střední i vysoké školy.

Co Microsoft Math Solver slibuje?

Program využívá umělou inteligenci a jediné, co musí uživatel udělat, je napsat na obrazovce nebo vyfotit fotoaparátem zadání. Solver nejprve rozpozná, o jaký typ matematického příkladu se jedná a poskytne podrobný postup řešení s vysvětlením, interaktivní grafy, podobné příklady z webu a videa z přednášek.

Jak již zaznělo, aplikace je v Obchodě Play k dispozici v rámci předběžného přístupu, což v praxi znamená, že se jedná o testovací verzi, která může obsahovat chyby. Jako hlavní funkce a schopnosti jsou v popisku jmenovány:

  • Napište matematickou rovnici na obrazovku stejně přirozeně jako na papír.
  • Vyfoťte vytištěné nebo ručně napsané matematické příklady.
  • Zadávání a úpravy pomocí pokročilé vědecké matematické kalkulačky.
  • Získejte interaktivní vysvětlivky, grafy a postup krok za krokem.
  • Importujte obrázky s matematickými rovnicemi z galerie.
  • Skenování a řešení více matematických příkladů najednou.
  • Hledejte na webu podobné příklady a videa s přednáškami.
  • Skenování a vykreslování grafů pro lineární a nelineární funkce.

Poradí vám s matematikou

Aplikace podporuje řešení elementárních matematických příkladů, zvládne výpočty s reálnými a komplexními čísly a poradí si i se zlomky a maticemi. Dokáže řešit kvadratické rovnice, soustavy rovnic, nerovnice a vykreslovat grafy celé řady funkcí.

Nejen školáci se mohou spolehnout na podporu derivací a integrálů, výpočet limit nebo statistické funkce, jako je průměr, medián, modus, směrodatná odchylka, permutace, kombinace a mnoho dalších funkcí. Microsoft Math přitom využívá matematického asistenta dostupného v Microsoft OneNote.

Microsoft Math Solver je již nějakou dobu k dispozici pro zařízení s operačním systémem iOS. I na ta je možné aplikaci stahovat a instalovat zdarma. Dosavadní ohlasy uživatelů svědčí o jasně převažující spokojenosti, neboť v App Store má průměrnou známku 4,9 z 5 možných.

Diskuze (32) Další článek: Čína chce do tří let odstranit ze všech úřadů americký software a hardware

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,