Telegram | Instant Messaging

Šifrovaný Telegram je stále oblíbenější. Už má přes 200 milionů aktivních uživatelů

Komunikační aplikace Telegram má aktuálně v domovském Rusku problémy a hrozí ji blokace národním filtrem internetových služeb. Tamní zákonodárci po provozovatelích totiž požadují přístup k zašifrované komunikaci uživatelů. Ale právě díky šifrované komunikaci získává Telegram na popularitě a aktuálně pokořil hranici 200 milionů aktivních uživatelů po celém světě.

Celkové číslo se oproti WhatsAppu, který má 1,5 miliardy uživatelů, a Messengeru s 1,3 miliardami, může zdát jako malé, s ohledem na růst uživatelů jde o službu se silným zájem. Předchozí metu, 100 milionů, služba překonala v únoru 2016. Za dva roky se jí tak podařilo svou uživatelskou základnu zdvojnásobit.

Mezi hlavní výhody Telegramu patří šifrování konverzací a aplikace zcela bez reklam. Firma se také dušuje, že soukromá data uživatelů nesdílí s třetími stranami. Samotný klient je pak k dispozici jako open source.

Jednou z nejpoužívanějších aplikací je Messenger, který nedávno přidal nové funkce do skupin:

Diskuze (9) Další článek: Klub Sisyfos rozdal Bludné balvany. Ocenil homeopaty, čínskou medicínu, placatozemce i vaginální kartografii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,