Sidewinder inovován, ale to hlavní teprve přijde

Společnost Seagate oznámila magnetopáskovou jednotku Sidewinder 70 založenou na technologii AIT (Advanced Intelligent Tape).
Společnost Seagate oznámila magnetopáskovou jednotku Sidewinder 70 založenou na technologii AIT (Advanced Intelligent Tape). Podstatnou novinkou oproti předchozímu typu Sidewinderu 50 je zvýšení kapacity pásky z 25 GB na 35 GB bez komprese a s použití komprese lze na pásku natlačit až 70 GB oproti původním 50 GB. Nová mechanika je plně kompatibilní se specifikací AIT-1. Vyšší kapacity je dosaženo prodloužením pásky v kazetě. Sidewinder 70 bude podle prohlášení společnosti Seagate uveden na trh počátkem roku 1999.

Živě komentuje: Uvedení inovované mechaniky založené na technologii AIT-1, lze komentovat jako záblesk před blížící se bouři v oblasti páskových jednotek. Příští rok bude totiž v oblasti pásek z pohledu novinek zásadního charakteru velmi bohatý. Společnost Sony připravuje druhou generaci AIT-2, která na rozdíl od inovovaného modelu společnosti Seagate, zdvojnásobuje nejen kapacitu, ale i přenosovou rychlost. Quantum intenzivně pracuje na mechanice Super DLT (Digital Linear Tape) a tři těžké váhy IBM, HP a Seagate připravují mechaniky založené na zcela nové technologii LTO (Linear Tape Open). Lze se domnívat, že ceny pásek v příštím roce zaznamenají významnější pokles a to v důsledku dvojího tlaku. Prvním faktorem budou zmiňované novinky a druhým tendence přizpůsobení se cenám pevných disků, které klesají standardním tempem.

Váš názor Další článek: Windows NT, Windows 95/98 a MS-DOS na jednom počítači

Témata článku: , , , , , , , ,