Share-rapid skončil, nebo se jen proměnil do Superbshare?

Zdá se, že české webové úložiště Share-rapid definitivně skončilo. Pokud navštívíte některou z jeho domén, objevíte zde stručný text, podle kterého prý provozovatel neplnil smluvní podmínky a neplatil za poskytnuté služby. Proto mu byly zablokovány servery.

Sharerapid.png
Share-rapid skončil, hlásá nikým nepodepsané sdělení na jeho webu

Pod sdělením není nikdo podepsaný, nicméně zde objevíte odkaz na další úložiště jménem Superbshare, kde si prý mohou stávající uživatelé Share-rapidu po dobu dvou týdnů stáhnout svá uložená data sníženou rychlostí, případně za úplatu tou maximální.

Úložiště Share-rapid mělo problémy už v minulosti. Krátce po ukončení Megauploadu před dvěma lety odstranilo vyhledávání mezi soubory, loni v létě pak prohrálo soudní spor s Janem Svěrákem a nedostupnost služby hlásili uživatelé na naší Poradně už několik posledních dnů.

Superbshare.png Superbshare.png
Stávající uživatelé Share-rapidu si mohou po dobu 14 dnů stáhnout data skrze další úložiště Superbshare.

Netradiční a anonymní sdělení na webu s odkazem na další úložiště ale napovídá, že se autor zprávy pokouší převést veškerou aktivitu Share-rapidu na novou službu, která má podobný obsah a funkční vyhledávání v archivu, a tak se možná z pohledu koncového uživatele jedná opravdu pouze o reset původní služby pod novými barvami a jménem.

Diskuze (49) Další článek: Šéfová Yahoo nechce Bing. Hledá všechny cestičky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,