Video | Týden mobilně | Smartphone

Sezóna premiér nekončí, květen bude našlapaný novinkami. Kdo odhalí karty?

Zdá se, že Google přechází na klasický půlroční cyklus premiér – na podzim ukázal špičkové modely Pixel 3, na jaře je doplní levnější Pixel 3a s větší verzí 3a XL. Dočkat bychom se měli 7. května v rámci úvodní keynote konference Google I/O.

OnePlus pokračuje v rozjeté sérii a tentokrát mají přijít rovnou tři variace: „základní vlajkový model“ OnePlus 7, ještě lepe vybavený OnePlus 7 Pro a na budoucí sítě připravený OnePlus 7 Pro 5G. Premiéra se koná 14. května.

Asus odhalí karty 16. května ve Valencii a jméno má pokračovat v zaběhnuté řadě, tedy Asus Zenfone 6. Očekáváme top výbavu a výsuvnou konstrukci, možná i oboustranně výsuvnou, a několik odvozených modelů.

Honor už láká pozvánkou s matematickou rovnicí. Když ji správně vyřešíte, dozvíte se, že tisková konference proběhne 21. května v Londýně. Představí se rodina Honor 20, která bude mít nejméně dva modely (k základnímu se přidá také Honor 20 Pro). Telefony se zřejmě budou podobat sesterským Huawei P30 a P30 Pro, ale na foťáku nebude nápis Leica a patrně můžeme čekat jiné uspořádání fotoaparátů, nejspíše bude chybět 5× zoom, tedy hlavní trumf Huawei P30 Pro.

A pak jsou tu odložené premiéry – telefony, které už jsme na pódiu viděli, ale ještě se nezačaly prodávat. Samsung Galaxy Fold půjde k prvním evropským zákazníkům 26. dubna, ale co se českého trhu týče, víme jen, že v první vlně nebudeme. O něco později se přidá další ohýbačka, Huawei Mate X, a stále se čeká také na Sony Xperii 1.

Váš názor Další článek: SpaceX má problém: kosmická loď Crew Dragon explodovala během testu motorů záchranného systému

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,