Seznam.cz zatočí s českým internetem. Vypustí nový fulltext

Český Seznam.cz je dlouhou dobu kritizován za svoji nízkou relevanci při vyhledávání. Pokud cokoliv hledáte, tak vám obyčejně nejprve nabídne internetové stránky s nízkým přínosem (typicky weby dělané pro zisk z reklamy), a až po nich následují obsahově hodnotnější weby. Tomu už bude brzy konec.

Seznamáci v čele s Dušanem Janovským před časem ohlásili, že pracují na novém vyhledávání. Zcela přepracovaný robot, nové algoritmy, upravené relevance, širší možnosti. To vše mělo být hlavní doménou nového vyhledávání. Jak slíbili, tak se také stalo.

Přestože do vypuštění finální verze vyhledávání ještě nějaký čas zbývá, už teď můžete vyzkoušet, jak si nový vyhledávač polepšil. Testovací verzi naleznete na adrese searchtest.seznam.cz.

Živě komentuje: Dle prvních testovacích výsledků si troufám bez obav tvrdit, že vypuštění nové verze vyhledávání bude pro český internet malou revolucí. Seznam využívá v Česku pro vyhledávání cca 70 % uživatelů, což je významný podíl trhu (jsme výjimka s lokálním vyhledávačem stejně jako Rusko a Čína). Masy lidí pocítí na vlastní kůži, jak Seznam.cz s relevancí zatočil; nutné dodat, že ve prospěch uživatelů. Myslím, že s vypuštěním nové verze Seznam.cz zaslouženě sklidí velký úspěch a obhájí své prvenství na českém internetu. Vypuštění nové verze do ostrého provozu odhaduji v řádu týdnů; viděl bych to na listopad.

Diskuze (40) Další článek: Nová Miranda IM 0.8.8 vylepšuje stabilitu

Témata článku: , , , , , , , , ,